Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Следење на пратки

Дискусија во 'Мода и стил' започната од sanja.burgundy, 20 јануари 2014.

1. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Му се случило ли на некој пратката да му е во SWITZERLAND, DIETZENBACH ?
    До сега покажуваше само Прага на сите нарачки и малку чудно ми падна. Од 20ти е таму. :?:

2. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Да, многу пати.
    Значи има пратки што одат преку Пекинг-Прага, и има што одат преку Кан(негде Америка)-Швајцарија. :)

На martinuska и duffi им се допаѓа ова.
  3. hunny20

hunny20 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    83
    За колку време отприлика ќе стигне нарачката ако ми е во Прага ? Ми го покажува ова ....
    2014-04-23 21:25, CZECH REPUBLIC, PRAHA 120, Send item abroad (EDI-received)

4. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Убаво ви одговори sunfemina на претходната страница...

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Најчесто за 3-5 дена е во Скопје, но последната на пр.мене ми седеше 10 дена. Секогаш е различно :)

Навистина има одговор на скоро секое прашање поврзано со пратки, за колку денови стигаат, од каде патуваат, страници за следење, постојано се повторуваат прашањата, истите одговори. Свртете барем 1-2 страни наназад, ќе најдете тоа што ви треба ;)

На duffi, KatFem и sunfemina им се допаѓа ова.
  6. hunny20

hunny20 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    83
    Благодарам на одговорите и сфаќам дека се повторуваат...не дека сум нестрплива туку нешто ми е адресата погрешна во личната карта и затоа ми е фрка кога ќе стигне.... со никаква лоша намера верувајте :) Позз

7. BV87

BV87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    81
    Ја пуштив нарачката уште на почеток на април месец, 4 мислам дека беше, и се уште ми стои ова

Number
    RC814300086CN View Official Data

Оrgin
    China normal tracking

Destination
    Macedonia (Modify) not found

Events
    2014-04-24 00:00 收寄局收寄, 潍坊市大宗邮件收寄处理中心, 马其顿

Status
    Transporting

Што му значи ова ако некој знае? уште ли не е пратена?

8. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Google Translate: 2014-04-24 00:00 Acceptance Acceptance Bureau, Weifang City, bulk mail acceptance processing center, Macedonia

Штом селерот ти дал број за следење и добиваш повратен event од тракингот значи дека пратката ти е испратена, а според тоа што го пишува сеуште е во Кина.
    Се случува некогаш и тракингот да доцни и да не е најточен.
    А исто така можеби имаш направено нарачка на почеток на Април ама не знаеме колку долго траело процесирањето на пратката до испраќањето.

На BV87 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. frangipani

frangipani Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    67
    Девојки да ве прашам дали е можно пратката да ми е испратена уште пред 16 дена а уште да ми е во Пекинг? Пошто стварно нема логика ова поише од 2 недели да ми ја држат таму.Стварно не ми е јасно,па дури почнав да се загрижувам(јас очекувам да стигне а пратката не ни тргнала :@ )

10. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    И тоа може да се случи. Некои пратки стигаат после 7-8 недели, така да не е чудно ако биле подолго заглавени во Кина и
    .

На frangipani му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    BV87 & frangipani, и мене пратките од пред околу две недели што сум ги нарачувала уште ми дремат на аеродром кај нив ;( Мислев дека до мене е, ама ако на повеќето ни каснат може нешо од кај нив фрки имаат и заглавени се транспортите :^) . Ај да се надеваме дека ќе ни ги пратат во скоро или како што вика санфемина дека тракинзите може да не им се точни, па ќе си ги добиеме нарачките набрзо :)

На BV87 и frangipani им се допаѓа ова.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    јас мислам дека тие тракинзи воопшто не се точни, и всушност не треба да се потпираме врз нив.
    Еве на мене порачката стигна вчера, а пишуваше кога и да отворам на страната дека е во Цирих.
    А другите порачани се уште не мрднуваат, дојдени се или во Прага или некаде во Кина покажуваат дека се, ама си стојат таму кога и да проверам до каде се. Највероватно не се ажурираат податоците, или се прави тоа со доцнење, па затоа воопшто не ми се веродостојни. :^)

На frangipani му/ѝ се допаѓа ова.
  13. frangipani

frangipani Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    67
    Епа ништо друго не ни преостанува освен да си чекаме и да се надеваме дека ќе стигнат. А што е најтрагично на најбитната(и најскапата) порачка не ми функционира тракинг бројот,па по се изгледа и таа пратка ми е сеуште во Пекинг(а пред 17 дена е испратена демек).Уште од сабајле се расправам со кинезиве,ја му викам не ми функционира тракинг бројот тој ми вика не се секирај за 30-60 дена ќе ти стигне :@ оди па разбери се |(

14. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Не се селерите криви ако тракинг страните или поштите не работат како што треба, не им се карајте :D (со исклучок на измамниците).
    Тие одат во пошта или каков и да е тој сервис преку кој испраќаат, плаќаат шипинг, добиваат тракинг бројчиња и ги пишуваат на купувачите, како еден вид гаранција дека пратката им е испратена и по можност да си ја следат.
    Ама без разлика дали тракингот работи или не, мора да се чека во рамки на предвиденото време. Нормално дека ако нешто е сомнително треба да реагирате ама во поголем дел од случаите е во ред.
    Бидете спремни однапред на се кога нарачувате онлајн. Навистина може повеќе од месец и пол-два да се чека пратка или недајбоже да се изгуби.

На sanja.burgundy и frangipani им се допаѓа ова.
  15. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    На 25ти ми стигнаја неколку пратки во Ск, и обично за 2 дена ми стигаат до Бт, ама ете има 6 дена и сеуште не ми се стигнати, па ако знај некој да ми кажи број од поштата во Ск да се јавам да прашам. Фала однапред

16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.740
    Допаѓања:
    145.175
    http://www.posta.mk/kontakt_informacii.html

Еве ги броевите,па контактирај. Јас мислам дека имаат гужви поради неработните денови,па не можат да постигнат. :)

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
  17. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Пред 15 дена ми ја пуштија порачкава и сега отварам и во дестинација не ми ја пишува Македонија :^) .
    А доле во податоци кај што ми е потполнето се е океј.

Прикачени фајлови:

• untitled.JPG
      untitled.JPG
      Големина на фајлот:
      17,3 KB
      Прегледи:
      173
  18. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Ова најдибро испрати му го на селерот и кажи му дека ти пишува друга дестинација, да не е згрешен тракинг бројот и почекај одговор од него.

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Мојата е пратена пред 11 дена и уште не ми ја наоѓа на ниту една од страниве што сте ги пишале. Рано е уште или? Што мислите?

20. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.333
    Допаѓања:
    4.600
    Не е рано ама се случува...почекај уште една недела,ако не се појави пиши му на продавачот да види што е работата