Форумџика на годината

Следење на пратки

Discussion in 'Мода и стил' started by sanja.burgundy, Jan 20, 2014.

1. martinuska

martinuska Популарен член

Му се случило ли на некој пратката да му е во SWITZERLAND, DIETZENBACH ?
    До сега покажуваше само Прага на сите нарачки и малку чудно ми падна. Од 20ти е таму. :?:

2. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Да, многу пати.
    Значи има пратки што одат преку Пекинг-Прага, и има што одат преку Кан(негде Америка)-Швајцарија. :)

martinuska and duffi like this.
  3. hunny20

hunny20 Истакнат член

За колку време отприлика ќе стигне нарачката ако ми е во Прага ? Ми го покажува ова ....
    2014-04-23 21:25, CZECH REPUBLIC, PRAHA 120, Send item abroad (EDI-received)

4. KatFem

KatFem Истакнат член

Убаво ви одговори sunfemina на претходната страница...

sunfemina likes this.
  5. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Најчесто за 3-5 дена е во Скопје, но последната на пр.мене ми седеше 10 дена. Секогаш е различно :)

Навистина има одговор на скоро секое прашање поврзано со пратки, за колку денови стигаат, од каде патуваат, страници за следење, постојано се повторуваат прашањата, истите одговори. Свртете барем 1-2 страни наназад, ќе најдете тоа што ви треба ;)

duffi, KatFem and sunfemina like this.
  6. hunny20

hunny20 Истакнат член

Благодарам на одговорите и сфаќам дека се повторуваат...не дека сум нестрплива туку нешто ми е адресата погрешна во личната карта и затоа ми е фрка кога ќе стигне.... со никаква лоша намера верувајте :) Позз

7. BV87

BV87 Истакнат член

Ја пуштив нарачката уште на почеток на април месец, 4 мислам дека беше, и се уште ми стои ова

Number
    RC814300086CN View Official Data

Оrgin
    China normal tracking

Destination
    Macedonia (Modify) not found

Events
    2014-04-24 00:00 收寄局收寄, 潍坊市大宗邮件收寄处理中心, 马其顿

Status
    Transporting

Што му значи ова ако некој знае? уште ли не е пратена?

8. sunfemina

sunfemina Популарен член

Google Translate: 2014-04-24 00:00 Acceptance Acceptance Bureau, Weifang City, bulk mail acceptance processing center, Macedonia

Штом селерот ти дал број за следење и добиваш повратен event од тракингот значи дека пратката ти е испратена, а според тоа што го пишува сеуште е во Кина.
    Се случува некогаш и тракингот да доцни и да не е најточен.
    А исто така можеби имаш направено нарачка на почеток на Април ама не знаеме колку долго траело процесирањето на пратката до испраќањето.

BV87 likes this.
  9. frangipani

frangipani Истакнат член

Девојки да ве прашам дали е можно пратката да ми е испратена уште пред 16 дена а уште да ми е во Пекинг? Пошто стварно нема логика ова поише од 2 недели да ми ја држат таму.Стварно не ми е јасно,па дури почнав да се загрижувам(јас очекувам да стигне а пратката не ни тргнала :@ )

10. sunfemina

sunfemina Популарен член

И тоа може да се случи. Некои пратки стигаат после 7-8 недели, така да не е чудно ако биле подолго заглавени во Кина и
    .

frangipani likes this.
  11. Madam-A

Madam-A Популарен член

BV87 & frangipani, и мене пратките од пред околу две недели што сум ги нарачувала уште ми дремат на аеродром кај нив ;( Мислев дека до мене е, ама ако на повеќето ни каснат може нешо од кај нив фрки имаат и заглавени се транспортите :^) . Ај да се надеваме дека ќе ни ги пратат во скоро или како што вика санфемина дека тракинзите може да не им се точни, па ќе си ги добиеме нарачките набрзо :)

BV87 and frangipani like this.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

јас мислам дека тие тракинзи воопшто не се точни, и всушност не треба да се потпираме врз нив.
    Еве на мене порачката стигна вчера, а пишуваше кога и да отворам на страната дека е во Цирих.
    А другите порачани се уште не мрднуваат, дојдени се или во Прага или некаде во Кина покажуваат дека се, ама си стојат таму кога и да проверам до каде се. Највероватно не се ажурираат податоците, или се прави тоа со доцнење, па затоа воопшто не ми се веродостојни. :^)

frangipani likes this.
  13. frangipani

frangipani Истакнат член

Епа ништо друго не ни преостанува освен да си чекаме и да се надеваме дека ќе стигнат. А што е најтрагично на најбитната(и најскапата) порачка не ми функционира тракинг бројот,па по се изгледа и таа пратка ми е сеуште во Пекинг(а пред 17 дена е испратена демек).Уште од сабајле се расправам со кинезиве,ја му викам не ми функционира тракинг бројот тој ми вика не се секирај за 30-60 дена ќе ти стигне :@ оди па разбери се |(

14. sunfemina

sunfemina Популарен член

Не се селерите криви ако тракинг страните или поштите не работат како што треба, не им се карајте :D (со исклучок на измамниците).
    Тие одат во пошта или каков и да е тој сервис преку кој испраќаат, плаќаат шипинг, добиваат тракинг бројчиња и ги пишуваат на купувачите, како еден вид гаранција дека пратката им е испратена и по можност да си ја следат.
    Ама без разлика дали тракингот работи или не, мора да се чека во рамки на предвиденото време. Нормално дека ако нешто е сомнително треба да реагирате ама во поголем дел од случаите е во ред.
    Бидете спремни однапред на се кога нарачувате онлајн. Навистина може повеќе од месец и пол-два да се чека пратка или недајбоже да се изгуби.

sanja.burgundy and frangipani like this.
  15. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

На 25ти ми стигнаја неколку пратки во Ск, и обично за 2 дена ми стигаат до Бт, ама ете има 6 дена и сеуште не ми се стигнати, па ако знај некој да ми кажи број од поштата во Ск да се јавам да прашам. Фала однапред

16. duffi

duffi Форумски идол

http://www.posta.mk/kontakt_informacii.html

Еве ги броевите,па контактирај. Јас мислам дека имаат гужви поради неработните денови,па не можат да постигнат. :)

Dgirlll likes this.
  17. martinuska

martinuska Популарен член

Пред 15 дена ми ја пуштија порачкава и сега отварам и во дестинација не ми ја пишува Македонија :^) .
    А доле во податоци кај што ми е потполнето се е океј.

Attached Files:

18. sunfemina

sunfemina Популарен член

Ова најдибро испрати му го на селерот и кажи му дека ти пишува друга дестинација, да не е згрешен тракинг бројот и почекај одговор од него.

martinuska likes this.
  19. Nati.P

Nati.P Популарен член

Мојата е пратена пред 11 дена и уште не ми ја наоѓа на ниту една од страниве што сте ги пишале. Рано е уште или? Што мислите?

20. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Не е рано ама се случува...почекај уште една недела,ако не се појави пиши му на продавачот да види што е работата