Му се случило ли на некој пратката да му е во SWITZERLAND, DIETZENBACH ? До сега покажуваше само Прага на сите нарачки и малку чудно ми падна. Од 20ти е таму.
Да, многу пати. Значи има пратки што одат преку Пекинг-Прага, и има што одат преку Кан(негде Америка)-Швајцарија.
За колку време отприлика ќе стигне нарачката ако ми е во Прага ? Ми го покажува ова .... 2014-04-23 21:25, CZECH REPUBLIC, PRAHA 120, Send item abroad (EDI-received)
Најчесто за 3-5 дена е во Скопје, но последната на пр.мене ми седеше 10 дена. Секогаш е различно Навистина има одговор на скоро секое прашање поврзано со пратки, за колку денови стигаат, од каде патуваат, страници за следење, постојано се повторуваат прашањата, истите одговори. Свртете барем 1-2 страни наназад, ќе најдете тоа што ви треба
Благодарам на одговорите и сфаќам дека се повторуваат...не дека сум нестрплива туку нешто ми е адресата погрешна во личната карта и затоа ми е фрка кога ќе стигне.... со никаква лоша намера верувајте Позз
Ја пуштив нарачката уште на почеток на април месец, 4 мислам дека беше, и се уште ми стои ова Number RC814300086CN View Official Data Оrgin China normal tracking Destination Macedonia (Modify) not found Events 2014-04-24 00:00 收寄局收寄, 潍坊市大宗邮件收寄处理中心, 马其顿 Status Transporting Што му значи ова ако некој знае? уште ли не е пратена?
Google Translate: 2014-04-24 00:00 Acceptance Acceptance Bureau, Weifang City, bulk mail acceptance processing center, Macedonia Штом селерот ти дал број за следење и добиваш повратен event од тракингот значи дека пратката ти е испратена, а според тоа што го пишува сеуште е во Кина. Се случува некогаш и тракингот да доцни и да не е најточен. А исто така можеби имаш направено нарачка на почеток на Април ама не знаеме колку долго траело процесирањето на пратката до испраќањето.
Девојки да ве прашам дали е можно пратката да ми е испратена уште пред 16 дена а уште да ми е во Пекинг? Пошто стварно нема логика ова поише од 2 недели да ми ја држат таму.Стварно не ми е јасно,па дури почнав да се загрижувам(јас очекувам да стигне а пратката не ни тргнала )
И тоа може да се случи. Некои пратки стигаат после 7-8 недели, така да не е чудно ако биле подолго заглавени во Кина и .
BV87 & frangipani, и мене пратките од пред околу две недели што сум ги нарачувала уште ми дремат на аеродром кај нив Мислев дека до мене е, ама ако на повеќето ни каснат може нешо од кај нив фрки имаат и заглавени се транспортите . Ај да се надеваме дека ќе ни ги пратат во скоро или како што вика санфемина дека тракинзите може да не им се точни, па ќе си ги добиеме нарачките набрзо
јас мислам дека тие тракинзи воопшто не се точни, и всушност не треба да се потпираме врз нив. Еве на мене порачката стигна вчера, а пишуваше кога и да отворам на страната дека е во Цирих. А другите порачани се уште не мрднуваат, дојдени се или во Прага или некаде во Кина покажуваат дека се, ама си стојат таму кога и да проверам до каде се. Највероватно не се ажурираат податоците, или се прави тоа со доцнење, па затоа воопшто не ми се веродостојни.
Епа ништо друго не ни преостанува освен да си чекаме и да се надеваме дека ќе стигнат. А што е најтрагично на најбитната(и најскапата) порачка не ми функционира тракинг бројот,па по се изгледа и таа пратка ми е сеуште во Пекинг(а пред 17 дена е испратена демек).Уште од сабајле се расправам со кинезиве,ја му викам не ми функционира тракинг бројот тој ми вика не се секирај за 30-60 дена ќе ти стигне оди па разбери се
Не се селерите криви ако тракинг страните или поштите не работат како што треба, не им се карајте (со исклучок на измамниците). Тие одат во пошта или каков и да е тој сервис преку кој испраќаат, плаќаат шипинг, добиваат тракинг бројчиња и ги пишуваат на купувачите, како еден вид гаранција дека пратката им е испратена и по можност да си ја следат. Ама без разлика дали тракингот работи или не, мора да се чека во рамки на предвиденото време. Нормално дека ако нешто е сомнително треба да реагирате ама во поголем дел од случаите е во ред. Бидете спремни однапред на се кога нарачувате онлајн. Навистина може повеќе од месец и пол-два да се чека пратка или недајбоже да се изгуби.
На 25ти ми стигнаја неколку пратки во Ск, и обично за 2 дена ми стигаат до Бт, ама ете има 6 дена и сеуште не ми се стигнати, па ако знај некој да ми кажи број од поштата во Ск да се јавам да прашам. Фала однапред
http://www.posta.mk/kontakt_informacii.html Еве ги броевите,па контактирај. Јас мислам дека имаат гужви поради неработните денови,па не можат да постигнат.
Пред 15 дена ми ја пуштија порачкава и сега отварам и во дестинација не ми ја пишува Македонија . А доле во податоци кај што ми е потполнето се е океј.
Ова најдибро испрати му го на селерот и кажи му дека ти пишува друга дестинација, да не е згрешен тракинг бројот и почекај одговор од него.
Мојата е пратена пред 11 дена и уште не ми ја наоѓа на ниту една од страниве што сте ги пишале. Рано е уште или? Што мислите?
Не е рано ама се случува...почекај уште една недела,ако не се појави пиши му на продавачот да види што е работата