Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Следење на пратки

Дискусија во 'Мода и стил' започната од sanja.burgundy, 20 јануари 2014.

1. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Feminki...na stranicata za sledenje na pratki mi go davase slednovo :
    2014-06-20 14:45, CZECH REPUBLIC, PRAHA 120, Send item abroad (EDI-received)...
    a, sabajlevo cicko postar me iznenadi...so ovaa prtka...Mi stigna, nenadejno!
    Pozdrav

2. DulceChiquita

DulceChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    300
    Хахахаха и мене истото ми се случи, баш денес гледам со татко ми се симнуваме и во влез застанува вика абе нешто има у сандуче и оп картончето, се изненадив. А исто ми пишуваше дека е во Прага :D

3. rutefilip

rutefilip Нов член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    изгледа

4. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Да ви се придружам, и мене истото денес ме снајде. Веројатно има некоја блокада во следењето. Имам пратки кои вчера ми ги покажуваше во Кина, а денес ми ги покажува во Македонија, па ги очекувам и нив овие денови. Како и да е, навистина пријатно изненадување.

5. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Морам да ви го кажам и следново ....
    Направив нарачка помала од дозволената и после тоа незнаев како да ја стопирам бидејќи на страницата за следење на пратката ништо не ми покажување за мојата пратка. Си мислев дека ми отишле онака тие пари ( не беа кујзнае колку 2 евра ) и оп што ќе видам денеска чичко поштар ми ја донесе пратката.....јухуууу
    Како е можно ова....

6. woow

woow Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    88
    Здраво феминки,
    јас веќе подолго време правам нарачки на али експрес и никогаш сум немала проблем со следењето. Но еве неодамна нарацав еден саат, и за следење селерот ми го даде ова бројче 30300368803, и притоа да го следам на оваа страна http://en.4px.com/ , но јас никако не можам да се снајдам каде е нарачката. Доколку некоја има искуство со следење на оваа страна, ве молам да ми објасните сто е финтава :?:
    Позз

7. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    Ова значи дека порачката ми е во Македонија,така?

Destination Country - Macedonia:Tracking Consuming:530 Millisecond
    Origin Country - China:Tracking Consuming:1280 Millisecond
    2014-07-02 15:59, 北京国际, 出口总包互封开拆, 马其顿, Opening, MK
    2014-07-02 09:38, 北京国际, 出口总包直封封发, 马其顿, Departure from outward office of exchange, MK
    2014-06-28 17:03, 长沙国际, 出口总包互封封发, 马其顿, Dispatching, MK
    2014-06-28 16:38, 长沙国际, 出口总包互封开拆, 马其顿, Opening, MK
    2014-06-27 16:43, 长沙县信广中心, 收寄局收寄, 马其顿, Collection, MK

8. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Бројчето ми е чудно бидејќи му недостасуваат букви :^) Мене сите тракинг бројчиња ми биле од овој тип пр: RB442875522CN (CN е за Кина). Преку која пошта ти го има пратено пакетот?

Иди на http://www.17track.net/index_en.shtml, внеси го бројчето и таму каде пишува translate подеси го јазикот на англиски, стави го маусот над кинеските букви и ќе ти се појави како жолто прозорче со англискиот превод. Инаку, ако ова е се што ти се има појавено досега, мислам пратката дека се уште е во Кина.

На BelieberYeahh му/ѝ се допаѓа ова.
  9. woow

woow Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    88

Не знам преку која пошта е, но исконтактирав со селерот и ми вели да почекам, доколку не стигне во одредениот рок да не се секирам ќе ми ги врати парите. Па сега ке видиме, иако и мене ми е сомнително, ваков тракинг број не сум имала. Сепак фала.
    Позз

10. Dejanaaa

Dejanaaa Нов член

Се зачлени на:
    9 април 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дали некој знае што значи ова? 2014-07-11 15:49, CZECH REPUBLIC (THE), PRAHA 120, Insert item into bag (Otb)

11. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Dejanaaa, пратката ти е стигната во Прага и за некој ден ќе биде и во Мк :)

12. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    На 17track.net ми го пишува ова
    2014-07-14 13:13, MACEDONIA (THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF), SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Receive item at office of exchange (Inb)
    а на онаа страницата со мапите дека е во Прага. Кое е точно?

13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.734
    Допаѓања:
    145.156
    Пратката денес ти пристигнала во МК, очекувај ја деновиве на врата.

На LifeLove му/ѝ се допаѓа ова.
  14. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Може некој да ми го протумачи ова. Прва порачка ми е затоа сум вака како мува без глава :)

Прикачени фајлови:

• 1.jpg
      1.jpg
      Големина на фајлот:
      129,5 KB
      Прегледи:
      224
  15. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Само три страници поназад (тука) имате детално објаснување што и како значат ознаките, кратенките, сите кинески букви..
    Скоро сите прашања се одговорени, а одговорите нажалост се губат кога одново се поставуваат истите прашања. Значи, сериозно, на следната страница пак истото - што значи ова, што значи она :?:
    Не напаѓам никого конкретно, на некои ете им е прва порачка и паничат или пак проверуваат по 6 пати на ден, а пратката им стои во место :lol: Не е ништо страшно, кулирајте :D

Од сега само copy-paste на деталното објаснување (за сите девојки кои многу пати објасниле) :lol:

На KatFem, Nausicaa и Mimi123 им се допаѓа ова.
  16. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Имам една порачка од 4 јули порачана меѓутоа немам реуларен број за следење туку го има ова:
    Seller's Shipping Method 10724615410
    you can track your order fromSeller's Shipping Method's website with your tracking number. И наведена е оваа страна за следење
    http://www.hongkongpost.hk/

Имал некој вакво искуство оти на странава неможам да се снајдам, ако некој можи да се обиди нека ми помогни или па е некоја лага.?

17. sanja.burgundy

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Мене многу често пратките преку Хонг Конг не може да ми ги пронајде дури и кога има регуларен број за следење (оној со RC/RN/RD).

А најново ми е, мислам дека и друга феминка на претходната страна прашуваше - пратка со број за следење само овој 30305614684. Кога го внесувам во 17track, ми појавува дека е најверојатно преку GLS (некоја друга пошта), но и кога одам на официјалната страна на GLS, повторно не го наоѓа.
    Искрено не ме загрижува нешто многу, ако стигне-стигне.

На Mimi123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sanja.burgundy

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Морам сама да се надополнам, затоа што најдов нов сајт за следење конкретно на оваа моја пратка што е само со бројки.
    Во АлиЕкспрес, во View Detail, како предлог за следење ми е оставена оваа страница, не знам зошто до сега не погледнав и не побарав :)

Го внесов бројот на пратка, но нема некои детални информации, само дека треба да стигне во МК, ништо повеќе.

Во описот на страната најдов дека Global Postal Services се некој нов поштенски сервис кој е во соработка со Singapore Post, Hong Kong Post и China Post.
    Можно е поштарините да се пониски, односно условите поповолни штом некои селери почнале и преку нив да праќаат (може и сами да ги прочитате во описот).
    Значи, повторно, нема место за паники ;)

Прикачени фајлови:

• untitled.JPG
      untitled.JPG
      Големина на фајлот:
      55 KB
      Прегледи:
      162
    На Ann.94 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    ^ Мене па последнава нарачка ми е нормална со RC и како предлог страна за тракинг ми е како што си стоело и претходно Hong Kong Post Air Mail Website. Е сега на која и да пробам тракинг страна не ми пронаоѓа информации за пратката освен на 17track каде што ова ми се појавува:

и кога ќе кликнам на тоа Global postal ми се појавува најнормално вака:

Исто така и на линков што го имаш постирано sanja.burgundy, не ми покажува ништо туку исто како рефреш да се направило си стои така без информации :?:

Не се разбирам баш многу, втор пат нарачувам. Првиот пат се си беше во ред, а сега се чудам што е работава. И ова што го пишува на вторава слика од денес фала богу, значи простигнало во Скопје така? Барем да не го мислам веќе, но ме чуди и тоа што волку брзо пристигнало, за 2 недели од нарачката, а за само 6 дена од Хонг Конг. Дека обично во коментарите на производов сите беа презадоволни од производот ама разочарани бидејќи многу време чекале.

Се секирам многу за праткава дека е доста поскап производ..

20. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Со мојата порачка веројатно има некој проблем

Во периодот од 5 до 19, три пати ми се појавува истото - Hangzhou International exports total letters sent to each other, Macedonia, Dispatching, MK.

Ви се има случено нешто вакво?

Прикачени фајлови:

• Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      84,5 KB
      Прегледи:
      90