И јас го имам истиот проблем како тебе... на 11ти септември го пишува истото дека е пратена пратката на домашна локација, но ни денес не добив никакво известување, иако вчера бев до пошта да прашам и немаше ништо. Не знам каде е заглавена праткава.. Што направи ти? Беше во пошта?
01.10.2014 18:17 macedonia skopje 1003 office of exchange sent ithem to customs prasanje: dali pratkata e vo SKOPJE toa me interesira? jas ne sum od skopje iako pisuva deka e ispratena do drugo mesto?
9/27/2014 12:00:00 AM Macedonia Arrive at Macedonia Airport 9/24/2014 12:00:00 AM BeiJing Hand over to Airport, Flight No. LX197 9/23/2014 12:00:00 AM BeiJing Departure from Outward Office of Exchange 9/22/2014 12:00:00 AM BeiJing Arrive at Post Office Processing Centre 9/22/2014 12:00:00 AM BeiJing Arrive at Outward Office of Exchange 9/17/2014 12:00:00 AM SHENZHEN Despatched from Shenzhen Yanwen Sorting Center 9/17/2014 12:00:00 AM SHENZHEN Arrived at Shenzhen Yanwen Sorting Center Moze da mi pomognete dokolku ste imale vakkva situacija sto znaci. Bidejki spored ova stoi deka od 27 e vo skopje a nemam kako da proveram tracking kodot e samo brojki.....
Бидејќи страната за следење Track17 е обновена, многумина можат да се збунат. Па инсприрана од KatFem и нејзиниот одговор во друга тема, еве чекор по чекор во оваа. Сега е уште полесно за следење, буквално за секоја точка има објаснување 1. 2. 3. 4.
Поминати се веќе 20 дена откако ми се одобрени 3 нарачката и сите се од различен селер, но не знам што се случува не можам да ги следам, а пред два дена порачав друго одма ми се одобри и еве сега ми покажува за неа, но за другите 3 ни трага ни глас нема :///
Колку време помина откако се пратени? Има ли поминато повеќе од 10 дена? Пиши на селерите, прашај што се случува. Ако не ти врати, а се поминате повеќе од 10 дена, откако е пратена, не порачена, отвори диспјут. А и читав имале некој празник, некои селери беа отсутни, а каснат и пратките, имаше целесон застој.
^ Исто така, преку која пошта се пратени? Многу често пратките преку Хонг Конг не може да се следат. Сега има сè повеќе различни начини за праќање, дури и мене на почетокот сите ми беа праќани преку Кинеската, а сега буквално секој пат различно и со броеви за следење што прв пат ги гледам.
Ги прочитав сите 31 страни од темава и морам да кажам 2 работи: 1.ФАЛА за сите феминки што трпеливо по сто пати одговараа на едно исто прашање! 2.Дај олабавете со следење на нарачкиве и не дигајте беспотребно паника, без проблем стигаат нарачките-која порано, која подоцна!
Од 14-ти порачката ми е во Прага а во Пекинг ми беше над 11 дена не се сеќавам точно,а обично како што гледам во Прага се задражувале 3-5 (веќе 6 дена ми е таму)
Ништо страшно. Ќе стигне деновиве. Пратките и поштите не се шаблонски, па да знаеме колку време точно стои на одредено место. Сега ќе почнат гужвите па има пратки кои ќе ги чекаме и по 2 месеци.
Ај ќе ве молам за мала помош,кој се разбира каде се наоѓа праткава,јас појма неам 2014-10-23 10:12 Shanghai International, Macedonia-MK, exports total letters sent to each other, and Dispatching 2014-10-22 20:42 Shanghai International, Macedonia-MK, export turnkey fengkai split each other, Opening 2014-10-21 18:36 Wide international small package-MK Macedonia, receiving and sending receiving and sending, Collection
Во Шангаи е, да не те буни ова Македонија што стои после Шангаи, ова е дестинација каде што треба да стигне. Кога ќе стигне кај нас јасно си пишува дека е Македонија.
Нарачав фустанче од АлиЕкспре но нарачката ја пратев по оваа страна http://www.yw56.com.cn/english/index.aspx Денеска отворив да видам до каде е и ми пишува... Што точно значи ова?
2014-10-24 17:07, MACEDONIA (THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF), SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Send item to domestic location (Inb) Ова значи дека пратката е стигната во Скопје , да го чекам картончето за да ја подигнам?
Прв пат отворам да следам пратки. Моментално чекам 4, на двата линкови на првата страна не ми најде ни една од пратките, на линкот што погоре го постира Аурора ми наоѓа 2 Третата е преку Seller's shipping method и ја наоѓа само на линкот што е во view details (http://www.cnzexpress.com/) А четвртата не ја наоѓа никаде, што не е во ред?
Значи колку се нервирам, си порачав една блузичка едвај чекав да стигне, коа гледам сосема друго ми пуштиле некое си кошулче со кучиња и мачиња!!