Девојки, здраво Нарачав нешто од Aliexpress, и веќе 15 дена ми пишува дека е во Скопје, но го нема во мојава пошта (Гевгелија), што треба да направам? Во која пошта стигаат пратките во Скопје, можам ли да пишам на некој е-маил или да се јавам на некој број да прашам дали ми е таму пратката ? Благодарам однапред
Може ли некоj да провери до каде ми е праткава RO008789235CN Јас колку што разбирам пишува дека од 26.11.2014 е во Македонија, а сеуште не ми е стигната
Да, во Скопје е од 26.11. Прашај во пошта, ама нормално е овде да де задржи неколку дена, и моите порачки ми стигаат на врата по неколку дена откако ќе пристигнат на аеродром. Ако пратката денес ми е стигната во Прага, за колку време отприлика ќе стигне во СК? Преку China Post Air Mail е.
Женски ај ако може да ми кажете што се случува со праткава. Веќе 20 дена ми е во Пекинг и ми пишува NULL, не сфаќам што значи тоа и веќе почнувам да се загрижувам..
@M.a.r.i.l.y.n празнични гужви се во прашање, затоа е така. Во Пек во просек стојат по 10 денови, но поради гужвите, се случува и ова. Трпение само.
Ај ако може да ми дадете некоја страна за следење која покажува на мапа? Освен http://www.trackingex.com/
Некако е скроз сменета странта 17track и неможам да се снајдам кај да укуцам бројот за следење ај подетален линк ако може
Zdravo, imam poracano igracka preku ebay platena na 5.12.2014, ne mi e stignata uste i nikoj neznae kade e, ni prodavacot ni kaj nas vo posta, ima tracking number i ova mi go dava: Status: It's on its way Your item, posted on 06/12/14 with reference RU629658603GB has been passed to the overseas postal service for delivery in MACEDONIA (FYROM). Last update: 05 January 2015, 07:28am sto da pravam sovet ve molam, pozz
zdravo imam poracka na od aliexpres uste na 12 noemvri uste ja nemam dobieno dali toa znaci deka ima nekoj problem so narackata ili sekogas se bavi po tolku neznam zatoa sto prvpat poracuvam od tamu na statusot mi pisuva NULL CZPRGA datata e 06.01.2015
Работата што не одговараат повеќето во оваа тема е тоа што одново се поставуваат истите прашања и се бара да се проверат до каде се одредени пратки, па сите претходно дадени одговори се губат наназад во страниците. За тие што ги следат пратките преку Track17, ви препорачувам во делот каде што пишува Translate Aim Language да го смените во English (кај мене автоматски беше на Chinese). Пратките стигаат за 20-40-60 дена, секому и секогаш различно. Не можеме точно да знаеме колку се задржува во Пекинг или на другите аеродроми. Некогаш 5 дена, некогаш две недели. Од Прага најчесто стигаат за 3-5 дена, но знаат да се задржат и 10 дена. Преку Швајцарија, исто, потребни се околу 10 дена. Не ги праќаат секој ден наваму, сигурно чекаат да им се соберат повеќе пакети, па и самите си имаат распоред на праќање, дали е еднаш неделно, еднаш во 10 дена, они си знаат Најчесто пратките одат PEK-CZPRGA(Прага)-MKD, или CAN-SWITZERLAND-MKD. Сè додека има кинески букви, значи уште се низ локалните пошти во Кина, додека стигнат на некој поголем аеродром. Ознаките изгледаат вака отприлика: PEK - Пекинг CAN - Некаде во Америка SWITZERLAND, DIETZENBACH - Швајцарија CZPRGA-Прага MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF, SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE - веќе јасно, дека стигнала на аеродром Исто така, откако ќе влезат на територија во Европа, можат да се следат и на страната на Македонски пошти. Вака се движат најчесто, иако сега има сè повеќе различни начини за праќање, дури и мене на почетокот сите ми беа праќани преку China Post, а сега буквално секој пат различно и со броеви за следење што прв пат ги гледам. Од сите пратки досега, само една не ми стигнала. Овој период многу доцнат, но тоа не можеме ние да го контролираме. Ова последново, Null, што значи? (преземено прашање и одговор) ^^Секојпат кога пратката ми е на Пекингшкиот аеродором ми се појавува тоа Null, го имам гуглано и ова е (можеби) најточниот одгово. Null doesn't have anything to do with it really, null is a logical function, mostly meaning that the system wants to write a status, but there is none in the database. Како и да е, се е во ред пратката. Бидејќи страната за следење Track17 е обновена, многумина можат да се збунат. Па инсприрана од KatFem и нејзиниот одговор во друга тема, еве чекор по чекор во оваа. Сега е уште полесно за следење, буквално за секоја точка има објаснување 1. 2. 3. 4.
Сањичке, ќе те поправам само за КАН- Аеродром во Кина е. Подобар одговор и не можеа да добијат, ама се е залудно, пак никој не чита и одново се поставуваат истите прашања и темава хаос. Баш поради тоа и не одговораме на прашањата, оти сите се одговорени по најмалку 10 пати. Инаку редовно ги следам темите, редовно отварам, ама кога ќе прочитам Колку дена треба да стаса од Прага, а пред тоа 100 пати одговорено...
@duffi го имам пишано како Америка, така ми го давало на мапа А не се ни мачев да го напишам горново мислење, само го ископирав од пред 2 страни )))) Он топик - ако некој има други искуства со други начини и страници за следење - би биле од помош. Еве мене ми текнува дека сите пратки кои ми почнувале на Y, на страната за следење што ја дава селерот покажува дека во МК е за неколку дена, но всушност мене ми се погодило баш тие најдолго да ги чекам
@sanja.burgundy таман си е така го покажува на мапата, но веројатно е некоја грешка. Инаку, јас имам испорабно неколку страни, најдени рандом, на гугл, и сепак најрелевантна ми е 17трак, иако и таа знае да касни.
Девојки, на страните за следење пишува дестинација Бразил веќе 2 недели. Денеска дури и стигнала таму. Го контактирав селерот ама веќе 2 дена нема одговор. Да отворам диспјут или да чекам уште некој ден?
штом 2 дена го нема, отвори, ке видиш како ке одговори одма. Можно е и погрешка број да ти имат дадено, ама коа веке си им пишала треба да ти одговорат одма што е причината