Ми стигна денеска Тракингот беше точен, вчера пишуваше дека го пратиле од Скопје во 18:51h денеска поштарот ми го донесе, се изненадив дека е сабота, но ете поштата работела и во сабота
Здраво, Ве молам за еден совет. Имам нарачано пратка од aliexpress од 30.11.2015, требаше да стигни за 60 ден мах. , но до сега нема ништо. tracking number WD112428222CN, http://www.wedoexpress.com/en/track/s-rest.html?carrier=wedo&nums=WD112428222CN пишува дека е во Македонија (колку што можам да го сватам ова) Ве молам дали некој имал вакво искуство и што бидува со праткава, дали да ја очекувам или да се откажам сосема. @LaraSolare колку време ти стаса пратката од денот кога ја плати.
Имa ли некoј искуствo сo ebay?Прaткaтa требa дa стигне дo 26 мaј и сегa ми пише декa прoдaвaчoт не е веке член нa ebay првпaт вaкa ми се случувa,штo дa прaвaм ?
За 40тина дена некаде, ама се е индивидуално, јас имам многу порачувано имам пратки што ми стигнале и за 20 дена и за 2месеци.Сега имам маска за телефон и за 22 часа истекуваат 60 дена уште не е стигната... Инаку јас еднаш имав пратка што 2 и кусур недели пишуваше дека е во Македонија дури и во пошта бев им кажав што како тие ми рекоа дека нема ништо за мене и дека веројатно е грешка тракингот и после некое време навистина ми стигна.Не е секогаш точен тракингот, а може и да е точен, помини во пошта прашај може настанала некоја забуна.Но знам дека и да била во пошта а од некоја причина не ти било донесено картонче по 10тина дена ја враќаат од кај што е пратена.Исто така знам дека треба да се отвори диспјут кога не е стигната пратката за 60 дена за да ти ги вратат парите, но не знам во детали како оди постапката. Не знам како функционира кога не ти стигнала, секогаш до сега ми стигале,затоа и сакав да прашам сега треба да отворам диспјут или да чекам да помине тоа протекшн тајм ?
Продавацот е многу услужлив, се договоривме да поцекам неколку денови во случај да стигне или ќе ги врати парите, прашувам во пошта скоро секоја недела, но нема ништо за сега, но помина многу време.
Девојки, tracking number кога е само со бројки без букви кажете ми на која страница можам да следам до каде ми е пратката? Затоа што на тие страници што ги знам ми бара и со букви да е ..
Поминаа 60 дена од 2 те порачани продукти не ми стигнаа, и за двете отворив диспјут неколку дена по истекувањето на рокот но и двата селери ми понудија 0.00 со причина да почекам уште за да ми стигнат дека се на пат. Сега отворив и автоматски ми се прифатиле тие 0.00 и диспјутите се затворени а продуктите ги немам. Дали постои друга солуција освен лош фидбек за враќање на парите?
4PX Singapore Post OM Pro na ednoto pisuva imam nekolku naracki ama neznam dali se prateni, izgleda seuste se ceka odobrenie od prodavacot.
Конкретно не може да се знае, веројатно на некој брод/авион патува прекуокеански. Најчесто така ги праќаат, па стигаат во Прага, па од таму ги праќаат тука.
S000009362341 S000009375842 04575256122 04573505388 Здраво дали некој може да ми каже каде ми се праткиве?