Zdravo koga na nekoja pratka ima Delivery: 15-40 days (ships out within 8 days) dali znaci deka za 8 dena ke stigne proizvodot ili?!
Не тоа значи дека за 8 дена има рок да ти ја испорача пратката да испадне од кај него а во рок од тука 15-40 дена да стигне кај тебе ама имам приметено дека иако пред да порачаш пишува 15-40 дена од како ке платиш и ке ти дадат бројче да следиш тогаш нема до 40дена него до 60 пак испаѓа
AliExpress Order Number: 61306689636473 Status: The supplier is processing your order Reminder: This order will be automatically cancelled if the supplier does not ship your order within: 16days 9hours 53minutes 55seconds . Ова го пишува ама сега видов дека уште е во процес, значи не му е уште пуштена затоа нема. Прва нарачка ми е инаку затоа збунки правам
Може ли некој поупатен да ми каже . Значи имам 2 одделни пратки и сега кога се обидувам да ги следам и на двете ми искача тоа ПЕК и едната од 03.03.2014 а другата од 27.02.2014 си стојат таму немаат мрднато и кога проверувам на тоа детално ми искача статус : Department from outward office of exchange и Локација 10010200 . Пишав на селерот и ми рече дека као он проверил и пратката е на пат до мојата држава се надева дека брзо поштата ќе ми ја испорачала итд . А јас на 1000 страни пробував истиот статус дека не е мрдната од таму . Па порачани се на 2 февруари а на 15 едната а другата и порано од 15 е пратена па не може со недели во Пекинг да е ваљда ? Не ми е јасно ... Нешто изгуглав и свашта се изначитав некои инспекции отпакувања ова она дај ако некој знае нешто вакво да му излегло да ми каже ? Му пишав и на другиот селер сега чекам да видам он што ќе ми каже ... И заборавив да спомнам ми рече првиот селер дека откако проверил као ау дека ми е на пат ми го продолжил тоа времето за purchase за 10 дена , сега ова е добро или лошо ?
^^^ Моето последно искуство со Али е дека пратката од 27ми ми стоеше ПЕК и уште пишува дека стои ПЕК а мене пред 2 дена ми стигна изгледа каснат страниве со ажурирање,не се секирај ќе ти стигнат порачките
И јас мислев последнава пратка дека ми дреме во Прага, таа тука си дремела 10 дена! Никој не ја изрегистрирал, дури и на страната за Следење пратки на Македонска пошта пишуваше Прага Ако не се лажам и со пратката пред оваа истото се случи
девојки јас имам голем проблем, наочарите ми се нарачани од 10 фебруари Order Number: 61067853596648 Status: The seller has shipped your order нит не можам даследам да видам до каде е нит ми стигнува ливче од пошта..
AliExpress Девојки си порачав наочари и се беше во ред ама кога одам да направам tracking ми вели Success find: 0 items! што можи да биде? еве прикачив и слика за подобро да видите. позз
вероватно е рано за следење..дали порачкаѕа ти беше направена пред помалку од 10 дена? обично е потребно 10тина дена за пратката да се покаже на страните за следење
Ллелелел значи сега она може си дреме а јас ништо не можам да н аправам во врска со тоа а толку мерак имам на се што си порачав
Па зависи и во која пошта ти стигаат Јас кога ги порачувам на моја адреса, ми стигаат во пошта Чаир, каде што е неверојатен хаос, имаат преку 50 пратки, несредени. Затоа и во последно време нарачувам на адреса на дечко ми - од неговата пошта дури и му се јавуват на мобилен дека има нешто стигнато (затоа остави си бројче во адресата кога нарачуваш )
Девојки јас веќе нецел месец се мачев да си ја лоцирам нарачката, не ми излегуваше на никоја од страните и си реков здравје, ја баталив, не беше скапа пратка 200 денара, и денес ми стаса дома Така да не очајувајте ако некогаш ви напише not found еве чист пример сум јас Пресреќна сум патем со пратката
има можеби и повеќе од 2 недели од кога ми стигна дека порачката е успешно процесирана и испратен е пактетот :/
ejjjj da se pofalam ednaa do vcera vo Peking ja pokazuvase a deneska pokaza deka stignala vo mk postenskiot broj na lokacijata e 1003 i proveriv toa megde vo karpos bilo znaci za nekoj den da ja ocekuvam vo mojot grad? Posto sum mn blisku do sk