ако е во скопје,обично истиот ден ја праќаат во градот и следниот ден стигнува пратката или картончето
Јухууу надвор од себе сумм ! Ми стигнаа и двете пратки овие странициве за следење ме напнаа а уствари се си било во ред лелел од пошта до дома едвај издржав да не почнам по улица да ги распакувам ! Ohh I'm in loveeeeee
AliExpress каде да видам до каде ми е порачката.прв пат порачувам и не можам да се снајдам се уште убаво.
Ова следењево на пратки ме излудува. На страната на македонска пошта може да се следат откако ќе влезат во Македонија? Ниедна пратка од тие што ги чекам не ми се покажува таму и готово веќе не проверувам. А на другине страни за следење не ни отварам, ништо не е точно. Нека стигнат. Аман.
на страната од МК пошта ги покажува уште во Прага кога ќе стигнат ама никоја страна од овие за следење во сите случаи не се покажала точна..9 пати ќе се точни,10тиот не...во мојов случај досега никогаш не сум имала проблем секогаш точно покажувале,за последнава пратка 2 недели ми покажуваше Пекинг а таа дојде
Мене едната практка на 17.track.net во дестинација ми ја покажува Малта Што треба да направам, имате некое искуство вака да ви ја покажало а сепак да стигне во македонија? Или најдобро да му напишам на селерот да видам што како?
AliExpress Девојки ми стигна порака на емаил дека нарачката е пратена, ама не ми даде тракинг број.. Прв пат нарачувам од странава, Ве молам побрзо помош
AliExpress Тракинг број имаш на алиексп. во My orders , каде што ти се порачките, одиш на view detail , понатаму ќе се снајдеш, се е јасно дадено, и тракинг бројчето.
Денес е третиот ден, ми стигна порака на емаил дека пратката ми е пратена, но нема трак бројче.. Шо се дешава?
Да не настанат забуни тракинг бројот се дава одма штом се пушти нарачката, а следењето е после 3-до 10 денови.
AliExpress Од 20.02 на една пратка со тракингот во превод ми излегува -Прифаќање прифаќање Бирото, Северното Море, Македонија-што знаци ова му пишав на селерот не ми одговори да не знае некој кај ми се наога пратката????
AliExpress Нарацката е направена на 6 февруари,одма ми ја одобрија и ми излезе дека ми е пратена,а за 10 дена ми завршува времето за кое треба да биде испорачана
Каде ги следиш пратките на која страна? Ако не ти е тешко прати ми го во лп тракинг бројот, да видам и ќе ти кажам точно.
Дечки, само мене ли ми се случило ова? Дајте ми совет ве молам, што да правам? Иначе му напишав на селерот но уште ништо не ми вратил.
Делиза,мислам дека ти одговорив еднаш, не ти се сличило само тебе. Мене Destination Country ми била неколку пати различна,а пратките биле во ред. Следи како се движи пратката, ако ти е нешто толку сомнително отвори диспјут.
2014-03-17 12:51, MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF, SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Receive item at office of exchange (Inb) Значи денес пристигнала мојата нарачка во Македонија. Пресреќна сум, едвај чекам чичко поштар да ми ја донесе дома. Но сега нешто што ме замисли и подисплаши, ова горе со локацијава го ставив на гугал, со цел да ми отвори која пошта е со поштенски број 1003, и ми отвори форум на кајгана каде некој исто како мене го постува ова и вели, дали треба да одам во царина да ми го царинат а потоа подигнам.... Наидувм на овговор, да треба да одиш во царина.....