1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Следење совети од инфлуенсерки и блогерки

Дискусија во 'Тело' започната од Lilit, 13 октомври 2019.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.123
    Допаѓања:
    156.048
    Мислам дека по темава се изјаснив. Со Дузи се објаснивме по лп. Мојот став по темава е стекнат лошо искуство кое не ти го посакувам да го осетиш.
    Темата е отворена на прашање на модератор.
    Сум следела совет од инфлуенсерка?
    Некаде така пишав? М?! Не. Нет, слободна земја, читаш, мачкаш, се заебуваш, пак читаш, ти се дешаваат срања. Ок?
    А за вит ц за навечер, е једина корисна работа која ја прочитав додадено до најконтрадикторната работа - зиме нема потреба од спф. И после да ги следам советите на рандом луѓе експерти по форуми, иг и слично. Ма ајде.

Темава веќе кога е отворена не е за хемиите, имате тема кај што можете да зборите за тоа.
    Тука, ете, дали следите совети на инфлуенсерки?

2. Tri_Bubacki

Tri_Bubacki Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    93
    Инфлуенсерки , боже Господе што не се ќе измислат ...
    Маркетинг само и ништо друго.
    Нит ги гледам нит ги пратам.

На Elenpelen му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    3.461
    Мило ми е што ти се разјаснија некои нејаснотии после темава :)
    Океј, можеби јас лошо се изразив... поентата на тој муабет со СПФ зимно време беше дека дури и да го нанесеш после вит. Ц нема толку јако сонце за да те "испржи" и предизвика создавање на флеки.

Во склоп на мислењето дадено погоре го напишав својот одговор за темава. Жал ми е за тоа што ти се случило и се надевам дека на некој ќе му биде од помош за да не направи иста грешка.

4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.060
    Допаѓања:
    66.787
    Не следам никакви инфлуенсерки, ниту пак ставам нешто на лице. Ама и да ставав би прашала дерматолог, а не би послушала некоја си која сигурно не ми ја знае кожата.

Само би кажала за првата реченица, не би рекла дека е глупоќата на македонската жена, напротив, мислам дека на светско ниво повеќе ги следат и применуваат советите.

На Independent Girl, kolovoz и nightingale им се допаѓа ова.
  5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.903
    Допаѓања:
    81.171
    Кој ви кажал дека нема потреба од СПФ во зима - нема поим што збори.
    Особено па ако се користи витамин Ц макар и навечер, МОРА да се заштити кожата со соодветен фактор.
    На дерматолог ми препорачаа да користам ЗФ преку цела година, си терам така долго време, не е ова совет од никаква блогерка туку реална потреба.

На simoncelicius, sorbet, Bella.alleB и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    3.461
    И јас би го избегнала тој збор, би заменила со неинформираност и до некаде, незаинтересираност исто така. Во темата македонски јавни фаци, не памтам која членка напиша по гледањето на интервју на водителката Елена дека користи се и свашта за лицето, во стил дека тоа е премногу, а всушност беа набројани основни работи која секоја од нас би требало да ги има.

Овде точно дека повеќе ги следат советите ама и повеќе се консултираат пред туку-така да ги применат на себе.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Pred okolu dva meseci Bioten im imase podareno na nasive instagram “influenserki” krema i micelarna za koi se kolnea deka im go preporodile liceto,deka e nesto najdobro sto go stavile na svojata koza iii pogodete sto?
    Zavrsi kampanjata i zaedno so toa zavrsi i nivnoto lazno izlaganje za kremata i micelarnata!
    Zatoa ne im veruvam na nasive influenserki :)

На simoncelicius, Dentina, Elenpelen и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.903
    Допаѓања:
    81.171
    Ај тоа што магично исчезнаа, туку кремата ако добро се сеќавам беше наменета за +35, а ја користеа девојки од дваесетина години. Супер кампања, нема што. :)

На simoncelicius, sorbet, Harper и 4 други им се допаѓа ова.
  9. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    2.631
    Мојот дерматолог ми кажа дека препорачливо е да се користи спф секој ден, 365 дена во годината, без разлика дали е лето или зима и без разлика дали користиш Ц-витамин или не, затоа што УВА зраците ги има и на зима и тие продираат и преку прозорците, па дури и преку облеката, па сега ти види... ако сонцето прави штета на кожата на зима и без користење на Ц-витамин, можеш да замислиш што прави со користење. Јас би ти препорачала да си продолжиш да си го користиш на вечер, што е сигурно си е сигурно

Ако се сеќавате, тој крем има име Детохс и ветува детоксикација на кожата. А дали знаете дека нашето тело детоксикација единствено може да прави преку анусот? Какањето е детоксикација :lol:
    Можете да пиете/ јадете некои ствари што ќе поттикнат исфрлање на сите отрови преку какање. Пример- црниот јаглен.

На simoncelicius, sorbet, Bella.alleB и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.580
    Е да бе, фудбалски тим ќе правам :D И ја сум од залутаните, ни миЦерална вода не стаам абе суви лепоти шта чеш :D

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.332
    Допаѓања:
    249.303
    Јас до вчера со влажни марамици вадев шминка:bandit:.
    На попуст ја видов во Фармаси и си ја купив мицералната вода:D.
    На кремата од невен исто од Фармаси пишува има спф 15. Глутен фри се.

Ај некој да ми објасни зошто волку работи користете?
    Јас имам сува, ми се појавува и дерматит, ама тоа е поради целијакијата.
    Сакам само добра крема да си најдам.
    А да и акни ми се јавувааат на брадата, а хормони се во ред, но мислам дека е од прашината на работа.
    Имам генерално чисто и убаво лице, неам флеки, барем така мислам.
    Прашање кое ме мачи, ќе треба да купувам нешто плус и дали ќе се одрази ова на мојата убавина, односно дали ќе бидам поубава:makeup::D?

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.580
    Ќе бидеш како Лила, евентуално Мелита, според тоа чии совети ќе ги следиш. :D Зависи дали под тоа подразбираш лепота.

13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.122
    Допаѓања:
    124.840
    Јас следам совети од доктори.
    Некоја инфлуенсерка со угостителско или гимназија или факултет кој не е поврзан со медицина,не е стручно лице за нега на лице и тело.

На simoncelicius, Angie1432 и Elenpelen им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Кога излегувам од дома најчесто имам ставено пудра а сите пудри со заштитен фактор ми се. Значи ли тоа дека сум најубава?

На Harper, Lilit и JuLleE им се допаѓа ова.
  15. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.736
    Допаѓања:
    14.375
    Тоа во принцип не значи ништо :)
    Заштитниот фактор што го има во пудрите е во толкав мал процент, што би требало да ја намачкаш пола тубичка за да ја добиеш заштитата наведена на етикетата. Ете уште еден маркетинг трик ;)

На Oxymoron и Doozy им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739
    Инфлуенсерки не ни знам што се, зашто немам преку што да ги следам.
    Читам совети на нет за одржување на кожа, ама исклучиво со природни продукти (мед, лимон, магдонос, краставица).
    Се останато што некоја си девојка од 20 години со кристално лице го препорачува, не ми е верно.

На Abeja и JuLleE им се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    15 малку ли е за во зима? Едната е 25, сега видов.
    Летно време никогаш не горам на лице а не ставам крем со заштитен фактор.

18. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.736
    Допаѓања:
    14.375
    Проблемот е во тоа што пудрата нема доволна концентрација на наведениот спф. Замисли како млекото за сончање со фактор 15 да речеме, да го помешаш со обично млеко за тело. Заштитата ќе се намали и ќе треба да ставиш неколку слоја за да добиеш реален спф15. Слично се случува и со пудрата. Исто така, доколку немаш потреба од голема покривност, ставаш тенок слој пудра кој не е доволен за заштита од uv зраците. Затоа велам, спф во пудрите е само маркетиншки трик. За вистинска заштита треба да користиш крема со спф над 30 пред нанесување на шминка :)

2CF45D2E-59B9-43F1-8131-52B62B45167D.jpeg

На Oxymoron, Alisa22 и Doozy им се допаѓа ова.
  19. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Знам дека не е исто како крема, но зошто не горам а сум изложена на високи температури? На тело ако не се намачкам веднаш сум црвена. На лице не.

Последна измена: 16 октомври 2019
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.332
    Допаѓања:
    249.303
    Пудрата те штити:D.