1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сликарство

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од Gordana10, 26 јануари 2010.

1. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    24.216
    Најтешко ми е да одвојам омилени уметници и да објаснам зошто ги сакам. Едноставно, премногу ги има... Меѓу поомилените уметници општо ми е Караваџо. Ми се допаѓа најмногу поради начинот на кој ја претставува светлината, силното присуство на киароскуро, извонредното истакнување на светли делови наспроти темна позадина, драматичноста во неговите дела...
    caravaggio david with the head of goliath.jpg rsz_caravaggio_judith_beheading_holofernes.jpg caravaggio The Calling of Saint Matthew.jpg
    Хенри Матис и Пикасо зошто покрај сликарство, се занимаваат и со други области од уметноста (поготово Пикасо). И двајцата сликаат со децении и нивното сликарство поминува низ многу периоди и стилови. И двајцата се иновативни и инспирираат огромен број на уметници.
    henri matisse Joy of Life.jpg henri matisse The Dessert Harmony in Red.jpg henri matisse Green Stripe.jpg henri matisse Open Window.JPG henri matisse The Dance.jpg henri matisse The Back Series.jpg henri matisse Reclining Nude.jpg
    Во друга прилика слика од дела од Пикасо и многу други уметници.

Последна измена: 15 март 2015
  2. IthoughtIwasAnAllien

IthoughtIwasAnAllien Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2014
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    237
    Салвадор Дали и[​IMG]

Густав Климт

На Bananki023 и RockNroLLGirL им се допаѓа ова.
  3. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    5.748
    Born in 1959 in Toronto , Canada , Artist Rob Gonsales is creating a rare mix of creativity and optical illusions , from amazing transitions from bridges to clouds to caravels , you never know what to expect from his paintings. Gonsales started developing an interest in drawing when he was just a child , most of his work back than was from his own imagination and as he got older his technique improved . By the age of twelve he really got into architecture and thats when he learned perspective techniques and started to create his own work of imagined buildings . There is no surprise the artist is very much inspired by artists Dali and Tanguy and once he learned of their work he immediately started his first surrealist painting. below is a sample of his work . take 10 minutes to dive into a magical world

На TaMaRa80 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. академика

академика Нов член

Се зачлени на:
    15 септември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    da mi preporacate nekoj koj pravi procenaka na sliki , slika od 1931