Не носам новчаник со мене никад скоро. У маска од телефон носам пари или у џеп. И да иам новчаник некад не би носела слика од некој.
Порано обожавав мали новчаничиња да не ми зафаќаат место во џеб дека не носев ташна, ама откако почнав со работа се опремив со секакви чанти и ми требаше и поголем новчаник ама пак не ставав слики. Не знам што ми текна пред неколку години ставив моја слика од апсолвентско табло, а после и сликички од св.Петка и св.Архангел Михаил имам. Новчаников дали ми е банка дали црква да се запрашам ми иде
Обожавам да собирам полароид слики и ги носам сите во новчаник. Некои ги имам закачено и на фрижидер. Во главно тоа се слики од мене, од мене со другарките и од кучето мое. Секоја слика е сликана на посебен убав настан, момент и сега за мене спомени.
Една како иконка и по една од сопругот и брат ми, тие со години си стојат. Сменам новченик и нив ги преместам во новиот..
Тој новчаник моментално НЕ ЗНАМ КАЈ Е. Ама бројот на слики значително порасна. Во новиот новчаник почнав рандом полароид место слика да редам.
Јас го немам она проѕирно делче за фотографии , имам само мали прегради за картички , лична карта и слични документи .