аииии прекрасна веќе долго време вакво куче барам.Дали има малечки или ќе има во иднина? моето омилено куче најјаки ми се овие посебно кога спијат хахахха
Потенцијално нов член во семејството. Потенцијално зашто не знаеме уште дали големава ќе го прифати малово. Љута е на цел свет и уште с'ска, а понекогаш и 'ржи. Поминаа 3 дена, па ќе видиме. Секое мислење и совет се добредојдени.
Леле колку е најубаво. <3 Совет посебен немам сем да ги оставиш сами на себе. Другарка имаше две мачки, едната дојде покасно. Прво колку што памтам првата беше лоша и агресивна ама зошто долго време врвеа заедно премнооогу се здружија. Се надевам малото ќе остани со вас, прекрасно е.
Големава кога ќе го види, бега. А најново, сега малово се опушти и разигра, па ќе и' се скрие и одеднаш ќе и' се појави пред неа и ќе ја исплаши. Инаку читав као да бидат во одделни соби, па постепено да се приближуваат. Прво да комуницираат преку врата, после да се појават едно пред друго. Ама за такво нешто човек треба да има голема куќа и соба што не му треба. Големава буквално низ цела куќа ја има и сега знам дека се чувствува како да и' е нападнат просторот, ама се надевам дека ќе се навикне и нема веќе да биде лоша. Веројатно ќе сфати дека исто ја сакаме како порано, па нема да не' мрази, а и дека малото не и' претставува закана. Инаку, бебево е од сестрата на мајката на мојата мачка. Преслатко е и многу е питомо и сака да се гали. Мојава не беше таква. Беше плашлива и не сакаше многу замарање. Многу е спешл.
@Lady Phoenix колку сум се пресмеала дека му се крие на големата мачка и ја плаши. Мое мислење е дека ако се во иста соба/ стан дека неизбежно е да се зближат зошто ќе врват цели денови заедно. Ќе 'ржи големата макар и еден месец ама ќе ѝ здосади и ќе се навикни.
Љубов ми е. Најинтересна ми е ко ќе лежи со испружени нозе и не ја мрда главата туку само со очите мрда се прави дека не ме гледа. Ми 'рѓоса синџиро треба да купам нов одамна не ја имам шетано. Нема нешто помило.