Допри го за стомачето. Ако му е тврдо, веројатно е полно глисти. Мачките не се толерантни на лактоза и кравјо млеко никако не се препорачува. Имаш формула за бебиња што се зема од пет шоп за првиот месец додека е само доенче која понатака можеш да ја мешаш со тврда храна, додека се префрли само на тврда храна. Не би да те плашам, ама ич не ми стои добро на сликата погоре.
Чувај го завиткано. Можеш шише со топла вода да му ставиш. Да не е жешка, туку само топла. Најчесто вака проблем прават паразити. Да се надеваме ќе преживее ноќва, па пиши што ќе направиш.
Изгледа не баш добро, како што ти пишала Јованти стави му шише топла вода и ништо друго не го терај, ако ја истера ноќва сабајле на вет право. Едит: и на мачки и на кучиња не им давајте кравјо млеко никогаш. Посебно волку малецки никако.
Јас како што знам на мачиња може да се дава козјо млеко, ако не можеш да најдеш млеко во прав за миленици давај му козјо. Јас и еден другар така спасивме мало маче. Инаку, можеби има дежурен ветеринар.. Распрашај се во групите за миленици на фејсбук, оти на сликата изгледа лошо мачето.
Незнам далу да му дадам вода да не се угуши затоа што премногу малку реагира. Не прави скоро никакви движења. А кога му го приближувам шприцот малко си ја подитвара устата
Шише со топла вода наполни и замотај го шишето во крпа. Да не е премногу жешка за да не се изгори. Мачето нека биде до него на топло, ќе му го ставиш шишето блиску до него. На тоа мислеа девојчињата погоре. Многу е мало и кога се тукушто родени немаат се уште развиено способност за терморегулација и може лесно да смрзне. Водата од шишето како се лади постојано треба да ја менуваш со топла. Се надевам ќе преживее.
Натопи си го малиот прст и малце капкичка можеш ако лиже да му дадеш. Треба да се грее со шишето, нека издржи 5-6 часа па на вет ќе видат што и како понатаму.
Умре Многу ви благодарам на сите за одвоеното време и помошта. Се надевам дека сега е на подобро место И совет до тие што ќе се најдат во ситуација како мојата подобро информирање за да не се каете како мене
Душа Општо толку мали мачиња тешко преживуваат без мајка да ги дои Ако начекате такво малецко најпрво барајте доилка, ако не најдете бејби маче формула, шишиња топла вода, масирање на меше нежно за да се искака и ветеринар да го ѕирка обавезно. Пикс, направи што можеше, знам го најде џитнато и само, барем му даде шанса да се бори
Ми спијат на перница, ги бацувам, ги гушкам, 31 имам and going strong Мислам не бацувајте непознати животни. Ни луѓе Нц, нц, нц. Види ја брат, кучкана Мица од трети пак нечешлана шета. Срамота. А ти па сега најде алишта да пружаш? Правосмукалка. Хорор филм. Понекогаш е ќерка мајкина