Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СлимЛајн (SlimLine)

Дискусија во 'Канта' започната од Daddy.princess, 11 октомври 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sonuvacka

sonuvacka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    34
    баш исто! и се прашувам како кога нешто ке почне да се купува на големо ведаш се разбира нешто, ете и кафето беше зарането но јас го пиев па еве здрава сум и после месец со слим лајн се си е во ред пу пу

конкуренција е многу за*бана работа што не ќе направи да те победи тоа е...

На kosmar4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. majmunce25

majmunce25 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    6
    bidejki nisto ne se slucuva ponataka, ni tuzbi ni nisto, se mi smrdi na nekoja si afera i laga. Eve srbive istotaka gi koristat, citajte na fb nikoj ne se zali. Ne sakam nekoj da me napadja deka jas ve vredjam ovdeka deka lazete, ni 1% ne mislam na toa, nego kako i vo srbija se koristat pa nikoj ne se pozali ili ne sum procital.

На kosmar4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.121
    Допаѓања:
    112.751
    Очигледно е дека не сте ја сватиле понетата на цела дикусија. Никој не вика да не ги пиете, ама ФАКТ е дека има Субитрамин, и во Зелена кафа и во хербафаст, ама да се лаже дека нема и да се кажува дека не е штетни е тоа е криминал. Нека кажат Да има и има несакани ефекти па нека е одлука на тој што сака да ги купи дали ќе ги земе или не. А не да ми продаваат магла дека се здрави, дека се чудотворни , а всушност да не се и се само заради профит. А тоа дека ќе се продаваат и понатаму свесна сум и тоа како, само мило ми е што барем излезе на виделина ( сеедно од кои причини) дека има Субитрамин и дека се штетни за здравјето. Па ко воли нек изволи.

4. jorgovance

jorgovance Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Sibutramine (usually in the form of the hydrochloride monohydrate salt) is an oral anorexiant. Until 2010 it was marketed and prescribed as an adjunct in the treatment of exogenous obesity along with diet and exercise. It has been associated with increased cardiovascular events and strokes and has been withdrawn from the market in countries and regions including Australia,[1] Canada,[2] China,[3] the European Union (EU),[4] Hong Kong,[5] India,[6] Mexico, Thailand,[7] the UK,[8] and the United States.[9]
    In 2010 the FDA noted the concerns that sibutramine increases the risk of heart attacks and strokes in patients with a history of cardiovascular disease.[15]
    Frequently encountered side effects are: dry mouth, paradoxically increased appetite, nausea, strange taste in the mouth, upset stomach, constipation, trouble sleeping, dizziness, drowsiness, menstrual cramps/pain, headache, flushing, or joint/muscle pain.
    Sibutramine can substantially increase blood pressure and pulse in some patients. Therefore regular monitoring needs to be performed.
    The following side effects are infrequent but serious and require immediate medical attention: cardiac arrhythmias, paresthesia, mental/mood changes (e.g., excitement, restlessness, confusion, depression, rare thoughts of suicide).
    Symptoms that require urgent medical attention are seizures, problems urinating, abnormal bruising or bleeding, melena, hematemesis, jaundice, fever and rigors, chest pain, hemiplegia, abnormal vision, dyspnea and edema.

5. kosmar4e

kosmar4e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    18
    [mod-reklama:3fl5rxny][/mod-reklama:3fl5rxny]

6. Bubence20

Bubence20 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Јас ги пијам 15 дена и немам никаков резултат ниту грам немам ослабнато,а 15 дена немам во уста ништо ставено и сум скрос разочарана :( Во недела заминувам на одмор па не знам дали да ги прекинам,можно ли е да ми наштетат високите температури па да дојде до голема втроглавица од тоа ми е страв многу

7. WiseGuy

WiseGuy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    99

Јас во моментот пред мене го гледам македонскиот примерок од Институт за јавно здравје. Тестирањето е направено на примерок земен на 15.07.2011 а тестирањето е направено на 21.07.2011 и во него јасно пишува дека е пронајдено присуство на сибутрамин!

И не е само тука, и во други држави се правени анализи и Е потврдено присуство на сибутрамин!

И дај те молам престани со рекламава и со ширење лаги. Сепак читаат малолетни девојчиња, недај боже некое ќе ти поверува и ќе се излаже да пие! Ќе се заебе за сва времена!!

8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.503
    Допаѓања:
    173.578
    Ова бизнис форум стана!!!
    Ај пустете го тој извештај некако ,да видам и јас со што се имам клукано,не за друго ,да знам од што ми откажува левиот бубрег-од слим лине или од промаја!!!

9. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Јас ги пиев оние од Слим за симнување килограми до 5 - кг. И ништо. Буквално.
    Се убив од пиење вода,и нон сто јадев таква храна со вода,нели нема вода само во водата,пример,овошје зеленчук и ништо. Не симнав ни едно кило. Башка,кај секој има различни несакани ефекти. Една комшика премногу се потела,и јас да се потев,али многу брунчиња ми излегоа. Насекаде по телото! На рамениците,на грбот,на нозете.. Јас никогаш во животот не сум имала таму брунки,и ми текна веднаш дека е од овие. Сега не ги пијам веќе една недела. И не би ги препорачала. Иако,сите што ги користеле стварно ослабнале,не знам,можеби е и до мене, што знам,али јас не сум задоволна.

10. Andzelika

Andzelika Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    176
    Морав ова да го споделам( не видов дали некој пред мене го постирал).

Препаратите Slim line се повлекуваат од пазарот?

Агенцијата за храна доставила барање за повлекување на препаратите Slim line од македонскиот пазар зашто во нив е утврдено присуство на супстанцата Сибутрамин, објавува телевизија Алфа. Оваа супстанца е штетна и не е дозволена за употреба, а била пронајдена во препаратите кои македонската компанија Slim line ги продава а служат за намалување на телесната тежина. Во меѓувреме компанијата и нејзините дистрибутери се на колективен годишен одмор. Бирото за лекови наложи да се извршат две анализи, кои ги покажаа истите резултати, односно присуство на забранетата супстанца во составот на препаратите.

На социјалните мрежи поранешни корисници со месеци објавуваат преписки со дистрибутерите во кои им се жалат на вртоглавица, трнење на рацете и нозете, нагони за повраќање.

Извор- Инфоплус

Дел од производите за слабеење Slim Line во својот состав содржат Сибутрамин, супстанца со негативни последици врз здравјето – се сомневаат корисниците на овој препарат.

Алфа дојде до документи потпишани од Институтот за јавно здравје, во кои се потврдуваат овие сомневања на корисниците. Во извештаите на Институтот е наведено дека производот не одговара на прописите за безбедност на додатоците за храна. Но, во друг документ што го има претставништвото на Slim Line во Скопје истиот Институтот напишал нешто друго – односно потврдил дека во испитуваниот примерок ја нема оваа супстанца.

Каде и да е вистината Алфа има и бројни писма од корисници во кои тие тврдат дека по употреба на капсулите за слабеење почуствувале вртоглавица, тахикардија, изнемоштеност, па дури и крварења.

Инаку Сибутраминот е повлечен од Европскиот и од пазарот во САД во октомври минатата година.

http://www.vesti.alfatv.com.mk/default.aspx?mId=36&egId=6&eventId=39121

Јас никогаш не би купила вакви "магични пилули".

11. majmunce25

majmunce25 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    6
    ne se sekiraj, krkaj sto poveke voda, edno 4-5 l ako mozes. I bez gazirani, alkoholni, gusti i sekakvi pijaloci. Jas seuste si ja pijam istata voda viziana od izvor i odlicno mi e se so nea. Ako ne osecas problemi kako navedenite so sibutramin koi se javuvaat, cepaj. Jas eve od 19 juli ne gi pijam(zavrsiv 3x36 soft gel) i simnav uste 3kg posle toa.

12. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    море да ви кажам и вие дистрибутерите треба да јадете некоја казна што труете луге овде и солите памет....бла бла вода пиј ослаби не јади абе дај иди покриј се преку лице :fubar: јас разбирам дека имате профит од тоа ама претеравте бе...се регистрира и прво мислење оп на оваа тема демек да се пофали колку се добри срањава :fubar: пред 12ч пиј покасно немало ефект :lol: 5-6л вода,па и јас цел ден вода да пијам нема да ми се јаде :fubar: ама затоа па кога луге завршуват во болница не бе како од апчиња ти не си ги правилно конзумирала :fubar:

На kikkki, AIT и aleksandra984 им се допаѓа ова.
  13. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    абе ајде па и вие не правите од мравка слон.. на крај краева никој не ве тера да ги конзумирате!

На Baby23Baby и DaciTDac им се допаѓа ова.
  14. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Гледам се разжешти дискусијата, па ајде и јас да си го кажам моето искуство од конзумирањето на таблетиве(ако можам така да ги наречам) зелениот гел.
    Ги нарачуваме, во исто време, јас, братучетка ми АА, другарка и ИИ и на дечкото мој мајка му СС.
    Прва ги пиеше СС и кај неа се беше во ред, многу вода пиење, губење на апетит и со три ленти изгуби 11 кг. И јас си викам епа дај и јас да ги почнам, а во исто време со мене и АА и ИИ.
    Кај АА се виде видливо симнување на кг, но за сметка на тоа доби, засилено биење на срцето и вртоглавица. ИИ ги пиеше и имаше ефект во симнувањето на кг, без несакани последици, освен еднаш вртоглавица, а јас драги мои добив алергија, гушење и осип по целото тело. Црвенило и мали ситни бели брунчиња кои ужасно чешаа, а после почнаа и да печат. КОга го добив првиот осип, не знаев што е, и ајде одма на кожен лекар, позади Верото во Тафталиџе, кој ми препиша 5 дена по две инекции и (не ми текнува на името на апчињата) по шема пиење 1апче , првиот ден, па два дена по две, па три дена по три и после наназад истата шема. Ужас. Се смири алергијата, гушењето го снема , после вторио ден од инекциите, ама зелените магични таблети си останаа недопиени, си седат дома во фиока.

Се надевам дека разјаснив некои дилеми, не кај секого исто делуваат.
    Нормално е дека е штетно секое брзо симнување на килограми, е сега кој сака да биде слим, а со нарушено здравје нека повели, јас сум сепак за постепено и здраво слабеење.
    Поздрав и имајте ум во глава, нема ништо побитно од здравјето

15. majmunce25

majmunce25 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    6
    ako slucajno mislis na mene, ne sum ni D od distributer. I imav namera da gi preporacuvam na site da gi koristat za da oslabnat ili barem da promenat nacin na ishrana. No otkako se cu ova so supstancava, na nikogo ne gi preporacuvam. Obicen korisnik, toest veke bivs korisnik. 11 dena otkako ne gi pijam. Nisto pogolema funkcija od obicen korisnik, zatoa i sovetuvav deka treba poveke voda da se pie. Nisto drugo, a za koristenje sekoj so svoj pamet, ne mozam da kazam nekomu koristi koga se razotkri deka NE smeat da se koristat.

16. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297

никаде не спомнав твое име,значи мојот пост се однесува на овие дистрибутерите....

17. Bubence20

Bubence20 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    И покрај сето тоа што го читав на форумот и го гледав на ТВ јас продолжив да ги пијам капсулите се додека срцето за малку не ми испадна.Додека спиев денеска станав од сонот затоа што срцето ми чукаше пребрзо верувајте паника ме фати никогаш сум немала такво отчукување.Покрај ова имам и несоница спијам по 4 саати и после цел ден сум како дрогирана,а треба да учам полагам во август но не можам да фатам книга нервоза ме јаде.Мислев дека кај секој различно делува но нема врска,секој ќе си сноси последица дали за време кога ќе ги пие капсулите или после тоа.Затоа сите што сакат да почнат да ги пијат нека не се лажат оти само со празен џеб ќе останат и да ослабнат после тие кила пак ќе се вратат,апчето не ти дава да јадеш но кога нема да го пиеш секако дека пак ќе се врати апетитот.Поарно да сум гладувала овие 3 недели или да сум јадела нешто благо за да ме засити отколку ова ѓубре од кое што немав сон и што останав ненаучена.

18. sara1973

sara1973 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Е НАВИСТИНА СТЕ МИ МНОГУ ЧУДНИ СИТЕ.па по толку казувања ,пак да ги пиете.Извините ,ама за мене тоа е под секаква разумност.

19. crnokosata

crnokosata Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    124
    Кај нас во државата изгледа треба да умре некој од овие капсули па после да се разреши се(недај боже)само едно не ми е јасно која совест ја имаат овие дистрибутери??Па луге дајте вразумете се малку.Требада одговара некој за оваа дрога.Јас ги пиев добив тикихардии,од една доза не ослабнав ниту грам а се придржував кон вода пиње и јадев се,ама пак ништооо.Е кога ке размислам малку,па јас да можев да пијам по 4 литри вода и да не јадам,тогаш и така ке ослабнам не ми требаат капсули.Дајте луге веке не се лажете по ова срање и нека си ги затнат муцките овие дистрибутерите,нека се засрамат што печалат на туго здравје.SRAMOTA :fubar:

20. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    ова директно е упатено кон kosmar4e и majmunce 25 !!!!! многу е лесно човек да заклучи дека сте нешто поврзани со дистрибуцијава на овие сра..а !!!!!!!!!!!!! и едната и другата имате по 4 коментари од кои што сите ви се за слимлајн..ма дај ти се молам само тоа ви е интересно на фемина друго не :fubar: :fubar: :fubar: КАКО НЕ ВИ Е СРАМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! познавам луге што лежеа на кардиологија ...и муабетов пиј 4 до 5 литри вода алоооооо пиј ти па да видиш како се пијат 5 литри вода дневно , дали сте нормални па ке ви откажат бубрезите бре ало...!!!!!!!!!!!
    инаку..се е во ред со нас да речеме повозрасните ама има и деца бре од 15 16 год што читаат ке поверуваат и што сме напраиле СРАМОТА

На Abeja, WiseGuy, nena2010 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.