Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СлимЛајн (SlimLine)

Дискусија во 'Канта' започната од Daddy.princess, 11 октомври 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. hristijana-13

hristijana-13 Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    Тетка ми ги користи овие апчиња веќе 1 година. Тетка ми беше дебела уште од кога знам за нес. Пред да ги користи апчињата таа имаше 165 килограми. После 1 година има 88 килограми. Апчињата Слим-Лајн ги користеше во конбинација на УН дијетата ..Навистина има голема разлика

2. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Апчињата немаат никаква научна основа дека делуваат,се тоа е плацебо.
    Таа платила и си викала во себе : Сега затоа што ги купив решена сум за промена.
    Ослабнала премногу за 1 година и тоа ќе и се врати како Јо-Јо.
    Се кладам дека сега кога ќе почне назад на старата исхрана ќе ги врати вишокот килограми дупло повеќе.
    Во задржувањето килограми ставот е едноставен,јади здраво и балансирано,биди активен и спиј 8 часа.
    Изгледа премногу лесно е не е.
    Без да се испотиш нема ништо особено фактот што за 1 година 80 кг е голем шок на организмот.
    Сега салото и виси,нема мускулатура и иако има промена не се чувстува супер.
    Решение е да почне да иде на фитнес и да претвори сета таа кожа во мускули.

На Sudika му/ѝ се допаѓа ова.
  3. drakulce

drakulce Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    22
    ти од каде знаес дека капсулите намаат никаква науцна основа, па некој ги тестирал измислил итн, па дури тогас искоциле во продазба,ти си ги пробал дали имаат јојо ефект или?и ти за 1 година ако слабо јадес не мозеш после тоа да ги вратиш килограмите, зошто организмот 1 година се навикнал на таа исхрана, а ако така се прават мускули, а да не се боцкаш со хормони, сите ке бевме со коцки и со мускули !!!!

4. skopje1980

skopje1980 Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    3
    jas gi koristev, dva pati so vremenska razlika od godina dena. I dvata pati mi se sluci istoto. Prvite mesec dena, mozebi dva, imase fantasticni rezultati. Posle toa ednostavno ne znam kako ama tabletite go nemaa toj efekt. Nemase nikakva razlika dali gi pijam ili ne???? Taka da si se vrativ na starat kilaza sto sekako bese mnogu razocaruvacki. Prv pat se izlazav da pijam takvi nesto na svoite 40 god zosto tesko mi e da se vratam posle vtorata bremenost vo nekoja normala. Sakav da is pomognam ama ne ispadna taka. Istoto se sluci i so uste dve moi poznanicki, dodoeka pieja bea dobri, no potot si se vratija na staro. Taka sto, definitivno do nas e, do pozitivnata misla, i silnata volja. Sto mene bas ne mi odi vo interes :@

На StefChef му/ѝ се допаѓа ова.
  5. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Девојче од 16 години истражувам за ова и состојќите во слимлајн се L-Carnitine и некој квази супстанци што не делуваат.
    Сакаш да ти кажам што делува и ефективно стероиди,но се забранети.
    L-Carnitine and the related compound Acetyl-L-Carnitine (ALCAR) are mitochondrial health and bioenergetic compounds, able to alleviate the effects of aging and disease on the mitochondria and increase the potential of the mitochondria to burn fat.

Although the theory behind ALCAR supplementation in fat burning is great, studies in which ALCAR is given in isolation to humans do not show the best results in fat loss. Results that are seen are typically due to the increased activity done by the subjects from the increased energy they get from ALCAR supplementation.

ALCAR has been shown to be very effective in alleviating what can be seen as the side-effects of aging (neurological decline, chronic fatigue) as well as being a very safe method of improving insulin sensitivity and blood vessel health in those that have weakened or delicate cardiac health. It also exerts beneficial effects on neurons, repairing them from damage induced by some states such as diabetes (diabetic neuropathy).

ALCAR is also typically used as a brain booster due to its effects at increasing alertness, mitochondrial capacity, neuronal support and by acting as a cholinomimetic (increased acetylcholine levels).

The effects of ALCAR supplementation benefit everybody, but are much more effective in older individuals and those with metabolic abnormalities such as dementia, metabolic syndrome, or chronic fatigue syndrome.
    http://examine.com/supplements/L-Carnitine/
    Прочитај малку ако е ефективно зашто сите сме дебели?

6. Sudika

Sudika Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    40
    Моите сознанија се дека имало субратамин супстанца која била многу штетна и предизвикува рак, инаку јас ги пиев кога незнаев за ова и немав ефект најверојатно веќе ја имаа извадено супстанцата, а знам случаи кога користеле од апчињава и се шо ќе стави чоек у уста после го тера на повраќање што воопшто не е здраво, инаку премногу работи имам пробано а слабеење, но најздрав начин на слабеење е со здрава и редуцирана исхрана и вежбање, тоа успеав да си го докажам сама на себе, бидејќи со нормален, здрав и редуциран начин на исхрана за една година ослабев 32 кг и по сето ова не признавам никакви хемикалии мислам на апчиња, Среќно на сите што слабеат :)

7. Sudika

Sudika Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    40
    Ослабела бидејќи сеуште бил присутен субратамин мислам дека беше името на состојката од кога е извадена таа состојка апчињата немаат ефект, а знам дека се води и кривична постпка против слим лајн токму поради тие недозволени состојки, поздрав

8. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Браво и продолжи напред само со потење и со здрав начин на живот.
    Еве што пишува за таа состојка.
    A higher number of cardiovascular events has been observed in people taking sibutramine versus control (11.4% vs. 10.0%).[15] In 2010 the FDA noted the concerns that sibutramine increases the risk of heart attacks and strokes in patients with a history of cardiovascular disease.[16]
    Frequently encountered side effects are: dry mouth, paradoxically increased appetite, nausea, strange taste in the mouth, upset stomach, constipation, trouble sleeping, dizziness, drowsiness, menstrual cramps/pain, headache, flushing, or joint/muscle pain.
    Sibutramine can substantially increase blood pressure and heart rate in some patients. Therefore regular monitoring needs to be performed.
    The following side effects are infrequent but serious and require immediate medical attention: cardiac arrhythmias, paresthesia, mental/mood changes (e.g., excitement, restlessness, confusion, depression, rare thoughts of suicide).
    Symptoms that require urgent medical attention are seizures, problems urinating, abnormal bruising or bleeding, melena, hematemesis, jaundice, fever and rigors, chest pain, hemiplegia, abnormal vision, dyspnea and edema.
    Currently, no case of pulmonary hypertension has been noted, although related compounds (such as Fen-Phen) have shown this rare but clinically significant problem.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sibutramine

9. Sudika

Sudika Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    40
    Ги тестиралe секако, но има состојки и супстанци кои sе забранети една другарка ослабе со нив и се што ставаше у уста го повраќаше, а секако дека тоа не е здраво слабеење, инаку кога не бев толку информирана има неколку години ги имав земено ај да пијам да слабеам ама и вежбав на орбитрек и режим држев, ослабев 10 кг и после ги вратив, затоа мое мислење е дека само со здрава, блансирана и правилна исхрана може да се ослабе се друго пропаѓа во вода, кога сме веќе кај средствава за слабеење, и хербалајф пиев и имав контра ефект се чудев како ама се здебелив ;)

10. mila34

mila34 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    82
    На teodorcka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kikitta

kikitta Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    275
    феминки дали има продавница во Скопје каде се продаваат .. мислам дека еднаш видов дека отвориле некаде ама не сум сигурна ... ако имате инфо ве молам да ми кажете

12. teodorcka

teodorcka Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    16
    За кои таблети прашуваш конкретно??????????

13. kikitta

kikitta Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    275
    Slim line

14. teodorcka

teodorcka Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    16
    Не си ги троши парите залудно бидејки немаат ефект, всушност не ја содржат супстанцата што ја содржеа претходно (сибутрамин) поради која и ги забранија. Поздраааав!!!

15. mila34

mila34 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    82
    Врска немаат слим лајн не ја содржат потребната суптанца не си ги троши парите без врска, пробај со липовон..поз

На teodorcka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Beatriche19

Beatriche19 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    89
    ги поскапеа овие slimline acay berry и сите други

17. Aphrodite3

Aphrodite3 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Јас ги користев овие таблети. Ги пиев точно еден месец и притоа не ослабев ни 500 грама, нити пак апетитот ми се намали. :( Жената што ми ги продаде ми ветуваше резултати после вториот месец, но престанав да ги пијам од страв да не си го уништам организмот.

18. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Такви луѓе што гледаат профит и се манипулативни треба да се забранат со закон.
    Во моментов нема легистативи,ако производот не ти се допаѓа.
    Во иднина ако го оформам клубот,ќе направам подем да мора да те информира за негативните ефекти од апчињата за слабеење.
    Плус искрено таквите што продаваат средства за слабеење и препарати повеќе гледаат профит отколку да ти помогнат.
    Не сум против тоа што продаваат,али некој што не го работи од љубов тоа,за мене во долг рок тоа нема да постои и ќе се борам против таквите.
    Иако има голема машинерија позади нив...

19. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Сибутраминот е забранет сегде,но сепак нво некои држави постои и затоа слободно си продаваат апчиња,порано се користел како медицинска супстанција,но откако е откриено дека има многу штетно дејство е повлечен. Иначе да,од него доаѓа ефектот.

20. Koketna

Koketna Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    23
    Нема ефекти веке од слим лајн акаи бери претходно ги пиев имаше ефекти сега џабе потрошени пари ни грам од 15 апчиња ке продолжам ке ги допијам ама мн не се надевам.Што им смениле на апчињата не ми е јасно,пред 6 месеци беа поефективни,ја смениле амбалажата ама најверојатно и составот?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.