Секогаш може рекреативно да тренира, а има и доста натпреварувачки спортови кои се убави, како тенис и одбојка на пример.
Ако нема желба за ништо тогаш ништо. Трчање во парк, играње дама (плочка), шутирање топка во парк и качување по дрва за таа возраст се најдобри спортови. По дома рипање на кревет, поминување низ препреки (ти конструираш патека), носење топче во лажица (прво во рака па со уста) и такви слични. Ова за група моторика. За фина на 5 години нижење ѓердани, редење Лего коцки, протнување врвки низ дупче и учење да врзува машнички. Кога ќе појде на училиште работите се менуваат. Тогаш и сами почнуваат да пројавуаат желба за различни спортови (најчесто тие на кои повеќето другарчиња одат).
Не најдов посоодветна тема па тука да прашам. Знаете ли кој клуб за гимнастика во Скопје е најдобар? На времето одев во Партизан јас, гледам активни се уште ама кој клуб важи за најдобар не знам 5 години е ќерка ми, оди на балет ама на мисла сум да ја прешалтам на ритмичка ако ми се согласи
Мајки здраво,сакам да ја запишам малата на едукативн курс од 3-5 год во Брајт Кидс. Има ли некоја мајка искуство со нив? Или да ми препорачате курсеви настани нешто како "Break a leg",златно само да е наменето за 3-6 год возраст. Имам препорака од педагогот во градинка да работам на социјализација на детето вон градинката,па барам опции во моментов кај би можела да ја носам да се дружи и да учи да дели работи како играчки и слично..
Зависи која програма. Нумикон или ментална аритметика? Нумикон лани летото одеше, два пати неделно мислам беше по 1:30, за цена не ми текнува во моментов, ќе побарам да видам колку плаќавме. Ама ова е ептен бејзик. Додуша се трудеа за големиов да прилагодат, зошто имаше повеќе познавања од основната програма. Ментална аритметика се 3 часа по 45 минути, ама во една сесија од 2:15 минути. Тука веќе програмата е баш за учење и за сега сме задоволни како работат со детето. Ако пропушти час, обавезно закажуваат за да се обработи тоа што пропуштул.
Ментална аритметика ми се виде добро, месечно се плаќа или од час? Ако не заборавиш те молам види колку е цената.
Zdravo majki, dali nekoja ima iskustvo so brainobrain ili malac, me interesira sto e razlikata? I koe e podobro?