Слушаме и не осудуваме (we listen and we don't judge)

Discussion in 'Кафе-муабети' started by veris, Nov 29, 2024.

1. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Ова го мисли мнозинството али се расфрла со некакви бејзик флоскули како „Јас никого не мразам“ или ,,простувам али не заборавам". Не, не си простил(а), злопамтило си и тоа е океј, не ми глуми зрелост кога внатре во себе си полн(а) со горчина. Демек се над сето тоа, а внатре вријат. Неуспешен обид да се биде „подобар човек“ за пред другите.

Денот ми го разубави веста дека лице кои ми вршеше булинг у средно, заврши у затвор, на портали прочитав, боужеее, се надевам ќе скапе таму.:inlove:Дали мразењето на лица кои ми сјебале психа или тенденциозно повредиле мои блиски ме прави лоша (зла) особа? Ме заболе искрено.

2. ItsmeH

ItsmeH Активен член

Кога некој ќе ме изнервира до краен степен,си викам у себе (дај боже пролив да го фати цела недела.) :|

GirlLove likes this.
  3. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Со саати или цел ден невраќање е ту мач кога цел ден сме со телефоните, игнорирање е. Да сме искрени, тој што ни е битен ќе добие одговор побрзо од тоа. :D
    Мене ми беше повеќето за тие на кои им пишуваш во 9:30 а ти враќаат во 9:29. :rofl: И осеќам некој притисок дека делувам незаинтересирано ако не враќам и јас толку брзо. :D Инаку секако дека ќе вратам во разумно време, не глумам лудило, но ете некогаш сакаме да се опуштиме и едноставно не ни се враќа во истата секунда. :)

За другиот муабет, ако некој што ми згрешил го снајди нешто лошо, ќе си речам имало карма. Активно не посакувам лошо и не се опседнувам со тоа зошто така ми направиле (освен на почетокот можда, кога е уште свежо). Ама и те како посакувам нивните дела да им се вратат и да осетат на своја кожа она што тие го прават од некој за нив многу битен. Let karma bite their ass. :D

Mięta, Gioia and Cinnamon Bun like this.
  4. ...!

...! Активен член

Среќна сум кога ќе слушнам дека пати некој ради кој што јас сум патела, ми се исполнува душата.

GirlLove and Aschenputtel like this.
  5. Tropical Heat

Tropical Heat Активен член

Негде читав дека чувството на задоволена правда или одмазда лачело многу допамин така да i cant help it :D
    Шала на страна некогаш ми е мило некогаш ми е сеедно. :d:
    Секако знам дека ќе им се врати.

Last edited: Sep 3, 2025 at 11:52 PM
    GirlLove likes this.
  6. Tropical Heat

Tropical Heat Активен член

Колку мразам миење на садови од 0 до ги фрлам после една употреба. :D
    guess.
    Не се пластични бтв
    Ко да ми растат пари на дрво:cash:

Mumoftwo30 and theowndemon like this.
  7. flawless.

flawless. Популарен член

Не се сметам за злобна личност, но слушајќи како се жалат некои персони за неуспехот во нивниот живот или животот на најблиските, а истовремено повредуваат и озборуваат други личности си размислувам колку само им е и тоа малку и треба да ги снајде дупло полошо. Sorry not sorry.

zemzela91, M&M, GirlLove and 4 others like this.