Целосно те разбирам. Лутината ти е оправдана. Ако била вистинска другарка немало така да те омаловажува на некој начин. Плус тоа што имаш па ти врска со некоја си трета таму ... Убаво си постапила.
Не секој постар човек заслужува почит само затоа што е постар. Сеуште ми е конфузно хоризонтално и вертикално. Ми требат некои 5 секунди да се сетам како беше.
Ми треба долго време да се сетам што е десно што лево. Особено кога сум сконцентриран на друга работа. Пример ако возам и некој не ми каже доволно пред време после треба лево/десно, туку пред самото место кај што треба да свртам ме фаќа паника кое на каде беше па си вртам било каде.
Не сум сама. Проблем е што ко ќе ми речат лево ја десно фаќам и обратно. Маж ми често кога треба да свртам десно на пример, ми вика сврти лево и така ја десно одам и го потрефувам. Некогаш ми се чини дека ми фали нешто в мозок.
Мразам кога че некој не ми го почитува времето, па и ме етикетира политички. Време е да го сменам берберот.
Не се гнасам од улични мачки и кучиња, напротив. Посебно од мачки, бидејќи поголем љубител сум на нив. Многумина ми рекле Не го чепкај, остави го, валкано е. Каде што работам се врткаат мачки и ги земам, ги галам, баш се мили. После мијам раце, нормално. Ако имаат некоја болест нема да ги допирам, логично, но нормално животно да го сметам за валкано, не го сметам. Плус, мачките си се педантни и се чистат сами.