Слушаме и не осудуваме (we listen and we don't judge)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од veris, 29 ноември 2024.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.247
    Допаѓања:
    83.795
    Не сум многу по сликањето, ретко кога ќе отидам некаде фотографирам. После ми е криво за тоа ама убавите глетки и моменти остануваат врежани во меморијата во глава.

На SummerGirl, LindaLane, злоба и 7 други им се допаѓа ова.
  2. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    3.842
    Не им верувам на мажи шишани овака.:shake:
    83af72bbc41ee359e34164c39107c8c1.jpg

На eliesaab, sino.o.oka, shekerna и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.704
    Допаѓања:
    62.321
    Има едни рилсови на Инстаграм што толку ги обожавам ама не смеам да бидам видена како ги лајкувам (they're kinda hot but still).. па затоа само тивко си ги сејвнувам. :whew:

На LindaLane му/ѝ се допаѓа ова.
  4. pinklipstick

pinklipstick Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    653
    Мора да слушнеме какви се тие рилсови и да не осудиме. :D

5. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.704
    Допаѓања:
    62.321
    Spicy, hot.. ништо отворено експлицитно, но базирано на фантазија for someone. :smirk: Срам ми е повеќе да откријам, толку. :rofl:

На Simon4e0507 и pinklipstick им се допаѓа ова.
  6. Tomasa

Tomasa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2023
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    1.252
    Кога се запознавам со некој и ми го кажува името, буквално во истиот момент го заборавам. Не е дека не ме интересира или нешто такво, едноставно мозокот не го задржува веднаш.
    После неколку секунди сум чекај… како се викаше
    И најглупо ми е што ако после пак треба да имам интеракција со истата особа, ми е срам да прашам повторно како се вика, па испаѓа уште понепријатно.

На Raven22, eliesaab, shekerna и 15 други им се допаѓа ова.
  7. MB993

MB993 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    181
    На иста мака сум ама јас вртам на шала ко ќе препрашам. Им викам секогаш ко ќе се запознавам го памтам само сопственото име. Не е толку непријатно најчесто сите се смеат ко ќе им кажам така.

Обожавам милиброд и секогаш го јадам со Јогурт и со сирење.

На Mumoftwo30, SummerGirl, Tomasa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    14.569
    Мислам дека на овие години ќе си останам сама без ниедна другарка, што секако веќе ја немам, пријателки и без нив затоа што ми е с*ур*ено да се оговара некоја мајка, жена зошто сама излегла, па дали била разведена, па зошто некој бил разведен. Значи од кожа се вадам, мислам дека депресија ќе ме фати што нема нормален млад човек да се разговара нормално.

Се одалечив толку многу и тие малку што ги имав, ми ја цицаат енергијата. Ако не сум со семејството најчесто сама сум.
    Сама пешачам, сама друштво си правам за секаде, сама со мислите си разговарам. Дури и кога ми речат викни ме и мене реално си премолчувам затоа што се гушам . Може и до мене е, чудак сум ама освен од оговарања, партии, друго ништо нема муабет.А јас на ова само гледам како теле во шарена врата :drunk:
    Ми се гади, аман :envy:

На bookslover, Raven22, Mumoftwo30 и 22 други им се допаѓа ова.
  9. TwistedSister

TwistedSister Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    381
    Сакам апокалипса. :rock: Мора ресет.:D

На Deus ex mahina, Tomasa, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.977
    Допаѓања:
    49.837
    Марленка се тоооооооооолкууууууууууу преценети, тоа нешто срашно...

На bicycle, Mumoftwo30, Mrs. right и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.195
    Допаѓања:
    204.661
    Баклава>марленка ама кој да ти каже Милице;)

На Mumoftwo30 и Gosh им се допаѓа ова.
  12. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.524
    Ова за хоризонтално и вертикално секогаш се асоцирам по хоризонт.
    Линија што ги дели небото и морето/земјата. Мене така ми е полесно. :emo:

Понекогаш кога гледам едит од селебрити со интересна фонк музика, се замислувам дека јас сум во едитот. :drunk:(hollest)

На shekerna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Buttermilk

Buttermilk Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2024
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    1.242
    Понекогаш кога ќе видам некои познати луѓе некаде, одма ги заобиколувам.:lol: Се правам како да не сум ги забележала. Не можам да си губам време со нив на празни муабети :x

На Mrs. right, shekerna, SummerGirl и 8 други им се допаѓа ова.
  14. pinklipstick

pinklipstick Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    653
    Сите ги заобиколувам. Ретки се тие привилегираните кои сакам да ги сретнам. :lol:

На Mrs. right, shekerna, Joanna28 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    1.522
    Не си чудна, напротив, мислам дека е супер тоа.
    Нема ништо лошо сам да шеташ, тоа само кај нас на Балканов може да биде чудно.

Јас имам другарки и сакам да излезам и со нив, далеку од тоа дека не сакам ама за некои работи ми е најубаво сама. За пешачење и за шопинг преферирам да не викнам никој со мене, сакам на раат да си шетам и да се задржам ја колку сакам, без некој да ме брза.
    Па и кафе многу сакам некогаш да испијам сама, тоа ми е на некој начин време за себе и многу ми е битно да си посветам дел од денот кога сум си само јас битна и никој друг, без да слушам муабети што не ме интересираат.

Баш од таа причина ти што ја наведе, прекинав и социјални мрежи да пратам, сведени ми се на минимум. Не сакам да слушам и да читам за црна хроника, а за политика па ич, не ме интересира ништо, ми ја црпи енергијата безвезе.

А и не секогаш ќе се погодите сите слободни и не секогаш сакате исти работи со друштвото или фамилијата, и тоа е океј. Пример ако мене ми се гледа некој филм во кино или некоја претстава во театар, ако ми се иде на концерт а друштвото не може или не сака, ич немам проблем да отидам сама и ич не ми е гајле кој што ќе помисли. Па и ако ми се патува негде надвор на викенд а другите не можат, не сум чекала никого, сум отишла кај што ми се одело. И не мислам дека има нешто чудно во сето тоа.

Човек ако знае да ужива сам со себе, ќе знае и во друштво.
    Така да, те поддржувам.
    Гледај тебе да ти е убаво и не се замарај кој што ќе збори. :sun::hug:

И тебе те поддржувам.

На Mumoftwo30, Mrs. right, SummerGirl и 7 други им се допаѓа ова.
  16. TwistedSister

TwistedSister Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    381
    Не сакам кучиња и се плашам од нив.
    Имаат предаторски анцесторски ген и не можам да ги сакам.
    Ок освен златен ретривер од нив не се плашам.

На ThePharmacist и Buttermilk им се допаѓа ова.
  17. Amica geniale

Amica geniale Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2026
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    168
    Не си чудна ,ти си жена која си се почитува сама себеси,сака мир без трачеви.
    Јас бев човек кој беше пријател на сите ,ги сакав луѓето,сакав да се дружам, имав разни типови на луѓе за пријатели.Помагав секогаш,јас кога сум била на дното на животот,кога сум била во пеколот секогаш сум мислела на другите, секогаш сум ги ставала другите пред мене,и секогаш сум жалела некој,тоа е карактер, одеднаш Некој нерв во главата ми се откачи се изменив.
    Последните години немам желба да слушам муабети од типот рекла кажала,немам желба ниту некој да ми доага дома да ме замара со трач муабети Се грижам само за оние кои ме сакаат и јас ги сакам, останатите не ги регистрирам но не ги мразам.
    Кога гледам како некој на порталите на ФБ дискутираат се докажуваат тоа многу ми се глупо,кога сите се прават јаки на ФБ со коментарите.
    Животот те менува, колку околината и да ме мрази,да ме гази јас не ги забележувам одам понатаму без да мразам некој зошто знам која сум и се почитувам самата себеси и се сакам многу .
    Не сакам да коментирам ниту да се смеам некому,да испоценувам некој.
    Мислам дека типот на луѓето слични на мене сакаат себеси да се заштитат од околината и од се што доаѓа затоа што во животот имаат поминато различни ситуации позитивни и негативни.
    Секогаш стојам отстрана и само гледам.Лугето ги читам како буквар.
    Сакам само да бидам со моите дома, немам желба да докажувам нешто на некој си,да импресионирам некој.
    Јас сум само човек кој си го сака својот мир.

На Mumoftwo30, IRBBB, BubamaraM и 4 други им се допаѓа ова.
  18. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.126
    Допаѓања:
    17.376
    Многу убаво кажано. :f:

На Panda00, anggell, Amica geniale и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. ecotte12

ecotte12 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2024
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    133
    Секој ден по минимум 3 часа слушам музика и си правам филмчиња во глава. И уште отприлика 3 часа го правам тоа без музика додека само така лежам. Па уште 2 часа скролам реелс/тикток. Животот ми е сведен на минимална продуктивност надвор од работни саати..мислам дека ако не сум опкружена со некој на кафе/на гости - како да не живеам во реалноста туку во имагинарни сценарија во мојата глава (секако свесна сум и правам јасна разлика меѓу фантазија и реалност).

На злоба, Medea., LadyD и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    1.584
    Никогаш не сакав да работам но некогаш морав во животов имам работено само три години и никако не можев да се помирам со тоа дека треба да работам дека треба аларм да ме буди. Не сум мрзлива воопшто не ми поминува денот во лежење завршив и медицински факултет. Но толку се осеќав како да ме гуши тоа што морам да работам… На работа не ми беше воопшто тешко имав и прилично голема плата и многу добро се снаоѓав со се но не можев да издржам да работам пред 10 дена дадов конечно отказ секако со голема подршка од мм и сега конечно се осеќам слободна како да ми падна товарот од душава.. Ова лето планирам да одам по разни одмори за да се опраам психички :sweat:

На злоба, SummerGirl, ecotte12 и 2 други им се допаѓа ова.