Слушаме и не осудуваме (we listen and we don't judge)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од veris, 29 ноември 2024.

1. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.751
    Допаѓања:
    26.673
    Буквално исто.
    Ги прифаќам луѓето такви какви што се, ама се вртам околу нив и нивните карактери како мене ми одговара. Не ги мењам, ги остаам да бидат. Почитувам, ама најмногу себе. Правам тоа што сакам, не праам тоа што не сакам. Не форсирам, само ги прифаќам работите како што се одвиваат. Иам цели, желби и замисли за иднината, ама живеам од ден за ден. Праам сега тоа што сега треба да праам. Нишо не докажувам, кажувам шо мислам, но не форсирам убедување, кој сака нека разбере, кој не сака, не мора, нека мисли шо сака, ако луѓето се глупи и прости, ги оставам да бидат, никого не менувам, баш ме заболе, нивен проблем, неам ни енергија, ни воља да се замарам. Битен ми е само спокојот, а спокојот е гледање на својата работа и здравје.

На Gosh, Amica geniale, la.malparida и 2 други им се допаѓа ова.
  2. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    8.107
    Те сфаќам сосема и иако сум во 24тата година од мојот живот, се чувствувам дека си го одбрав кругот на пријатели што ги сакам и си ја штитам енергијата. Понекогаш сум со мислењето, абе дали излегувам доволно, дали се дружам доволно а од друга страна си велам пак, работам, студирам, имам дом, родители на коишто се посветувам максимално и сето тоа е доволно.

Кога ќе излезам со другарките, сакам да ми биде релаксирачко, не сакам да биде напнато, да се замарам со рекла-казала муабети туку да збориме за нормални работи, да се смееме и просто да заборавам на секојдневните маки од работа, дом итн.

Немам проблем ни сама да си седнам на кафе, клупа, доручек, ручек и да си читам, напротив дури тоа ми е толку релаксирачко што не се ни чувствувам виновна. Имам една најблиска другарка, и ги имам мајка ми и сестра ми, многу повеќе од доволно ми е тоа.

На Gosh, GirlLove, Panda00 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.282
    Допаѓања:
    84.038
    За секоја несреќа ми е жал, освен кога некој ќе загине поради брзо возење. Самиот, да нема други жртви. Што барате да возите над 100 или 120? Всушност, не треба ни да постои можност за толкава брзина. За што, за летање? Сообраќајот треба да биде безбеден и сите безбедно да учествуваме во него.

На eliesaab, Vikktorr, Medea. и 2 други им се допаѓа ова.
  4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    14.804
    Воопшто не ми се допагаат свадби :$ Јас сум една на милион со ова размислување (facepalm)
    Нешто скромно одбележување од 20,30 луѓе да ама се што е повеќе воопшто не!
    Никогаш не би рекла на некој дека не му е била убава свадбата, тоа е само мое мислење општо за сите свадби.

На Mumoftwo30, SummerGirl, Vikktorr и 7 други им се допаѓа ова.
  5. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    17.775
    После короната најголем дел лекарите ги гледам само како дилери на фарма мафијата чијашто единствена цел е финансиска добивка а здравјето на пациентите најмал приоритет.:tmi:

Уште не ми се верува дека испаднаа толку лесна за манипулирање маса а народот толку многу им веруваше...

На eliesaab, Mumoftwo30, anggell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    14.804
    Случајно дознавам за познаник се разведел, три деца, бившата жена со друг.. Небитно тој ли, таа ли е виновникот. Може така сакале и двајцата.. Ама мене така тешко ми пага кога видам дека некој се развел, како за некој близок, и не ми е прв пат вака да се почувствувам кога некој се разведува, раскинува долга врска, ама за познаник, или некој од видување, мајко милаа :drunk:Понекогаш ми доага сама да си влепам шамар оттагувам туги љубови може лугето и среќни се така а јас ги тажам како којзнае да е што :envy:

На eliesaab, Mumoftwo30, hermosa и 4 други им се допаѓа ова.