Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Слушаме и не осудуваме (we listen and we don't judge)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од veris, 29 ноември 2024.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.882
    Допаѓања:
    33.336
    Некогаш го гледам телефонот како ѕвони и не кревам слушалка, не сум секогаш расположена за муабет.

На tamche995, senza.parole, Цунами и 43 други им се допаѓа ова.
  2. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.250
    Допаѓања:
    12.970
    • Се рашетувам по собите дома со кондури, и пред да искочам, а и после враќање, без ни малку да не подразмислам за штетните последици. И тоа со изговорот: тие коишто внимаваат на се, највеќе се разболуваат :tmi:
    • Слично на ова, на кучето му дозволувам да ме лиже/бацува 11 години.
    • Честопати знам да игнорирам луѓе, демек во брзање сум, работа иам, само за да не ме замара никој, и за ова воопшто не осеќам грижа на совест. Така ми се сака, така правам.

На M&M, Mumoftwo30, Authentic и 13 други им се допаѓа ова.
  3. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.001
    Допаѓања:
    51.828
    Многу често заборавам да одговорам на порака и оставам луѓе на seen.

На Antoninaaa, Oriental, Dignidad и 6 други им се допаѓа ова.
  4. blackpanter

blackpanter Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    1.090
    Допаѓања:
    6.145
    Претерав со искажување на емоции и си добив одговор wow. Погодете кој нема да спие вечер.

На M&M, Lightdark, Selena01 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.209
    Имам мајнд сет кај што дечко за љубовен однос (врска/брак) треба да е постар од мене да има свои пари, работа, своја кола своја куќа/стан/спрат, самостален, со манири у спротивно не ме занима.
    - Излегував со помал, без манири, без возачка камо ли кола, јас го возев секогаш секаде на мој трошок, за роденден ме праша што сакам кажав ништо се си имам и не добив ништо нормално а јас го носев у ресторан да го почестам. Окааау.:drunk: (never again but don't judge(lalala))

На IvvaNeo, M&M, Bebce1 и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    9.135
    Не одговарам/отварам домофон ако ми се немаат најавено или не знам дека треба некој да дојде.

На Cherry blossom89, CameliaMiller, Konfetka и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    3.139
    Некогаш не враќам...затоа што уживам да бидам сам.

На Bebce1, Authentic, anggell и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    2.975
    Имам високо мислење и симпатија за луѓе што студираат и завршиле чисти „непрактични“ дисциплини кои бараат многу умствен и физички напор: математика, физика, метеорологија, компаративна книжевност, филозофија, антропологија, историја на уметност, музичка академија...

На M&M, FriendOfDorothy, FridaodaMk и 7 други им се допаѓа ова.
  9. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.242
    Жал ми е ама немам високо мислење за луѓето што завршиле со просек 10,00.

На Amelia., Mazegin, Anaroz1 и 16 други им се допаѓа ова.
  10. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.154
    Допаѓања:
    124.983
    3. Центарци ми се имаат покажано како карактерно најгадни скопјани. И со нови од таму не сакам да се зближувам брзо.

На Anaroz1, Oscar Lady, Astrum.Obtutus и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Јас таа

Јас таа Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2024
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    499
    Многу ми се одвратни девојчиња што со дечковци нивни зборуваат со цмилкав глас "дисице цо павис каци" а оваму без него кога ќе пушти глас 100 децибели.

Кога гледам дека некој колега греши чекам да заврши и да не му излезе резултат за да му кажам.

Имам директор глуп како ку*. Многу прост човек. Па и како се облекува па па кловн. Како стар дедо, па и дедовците се помодерни од него.

Имам способност надвор од работно време да не мислам на работни обврски пошо к не ме боле за работа, одам само за пари.

Одбивни ми се жени што носат голема бројка обувки.

Најпресуперодбивни ми се пушачи. Па тоа жолти заби и прсти и нокти и смрдење 24/7. Врвот ми е смрдеа од цигара попримана на облека и ќе си стави парфем демек се е ок кул.

На M&M, mickey18, Selena01 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.081
    Допаѓања:
    3.592
    Не знам ниту едем македонски хит, ама српските ги обожавам. Особемо старите на Карлеуша.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. >mima<

>mima< Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2023
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    36
    Имам ниско мислење за луѓето што немаат завршено високо образование.

Некои денови ме мрзи дури од кревет да станам, а не пак заби да измијам.

Не можам да живеам со куче во стан многу ми е гадно и језиво.

Не можам да се дружам со луѓе што не читаат книги или поедноставно кажано последна прочитана книга Зоки Поки им е.

Не можам да се дружам со луѓе што имаат ниска емоционална интелигенција.

На iloveyou29, TammiB5, Witchy-style и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    2.975
    Често, многу често ги исправам, коригирам, им правам забелешки на луѓето ВО МОЈАТА ГЛАВА додека зборуваат и размислуваат, резонираат, поврзуваат аргументи. И јазично и рационално...Но, не го правам тоа ВО РЕАЛНОСТА (онлајн/офлајн) додека комуницираме. Речиси никогаш не се каам поради тоа, отпосле. Се обидувам да сфатам дека секој има свој начин, може да дојде и до правилен заклучок или сака да каже и знае што би кажал, ама не знае како или пак не е доволно артикулиран (има свој јазик, дијалект, сленг, идиолект, и во буквална и во преносна смисла ) , прифаќам дека тоа е неговиот начин... Но, мрзливи луѓе во размислувањето, кои не ги интересираат деталите (и немаат поинаква психолошка, културна матрица од мојата), кои не мислат дека треба да работат на тоа, кои не се интересираат како А е поврзано со В, и кои сѐ посредни механизми се наоѓаат меѓу нив. кои не сакаат да научат како да се изразат (не само лингвистички, било нека е и визуелно и логико-математички, на начинот што ним им одговара и им е близок, т.е. не се стремат на некој начин да бидат подобра верзија од себеси за себе и во однос на другите) едноставно не можам да толерирам, иако често се ставам во нивната глава и се обидувам да ги „почувствувам“ нивните чувства. Но, колку и ова да не ми е тешко за разбирање и толерирање НЕ МОЖАМ ДА СМИСЛАМ злобни луѓе кои мислат дека нивната ЗЛОБА некако ја оправдува нивната самопретпоставена и самоубедена „супериорност“ (и ја следи логиката: „затоа што јас сум јас, а другите се други и светот мене ми е должен, а jaс никогаш нему“.)

Последна измена: 12 декември 2024
    На Thirlwall<3 и StrawberryHeart им се допаѓа ова.
  15. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    3.916
    Осудувам луѓе што немаат општи познавања, не знаат историја, географија или општа биологија а се прават паметни. На нивно место би се срамела и не би кажувала работи за кои немам истражено доволно, ниту ги разбирам. Истотака ме нервираат луѓе што единствено ги интересира тоа што ќе кажат другите и се неизживеани затоа што им е страв да превземаат ризик или да пробаат нешто ново. За крај, луѓе без манири ми се на исто ниво со животните. Како може да имаш 20+ години и да не знаеш да јадеш со нож и виљушка, да зборуваш гласно, да џвакаш гласно, да фрлаш ѓубре на улица и слично?

На Mumoftwo30, mickey18, Dilajla123 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.910
    Допаѓања:
    5.209
    Ко ќе ми ѕвони непознат број, дури ѕвони го проверувам на Viber, ако нема или не го познавам не се јавувам :wasntme:.

На Amelia., 1209, Cherry blossom89 и 20 други им се допаѓа ова.
  17. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.368
    Допаѓања:
    11.987
    Луѓе што пишуваат незнам, во ред е на сите некогаш ни се случува од брзање, невнимание, но кога 10 пати е напишано незнам значи не е веќе грешка

На GirlLove, CameliaMiller, FriendOfDorothy и 10 други им се допаѓа ова.
  18. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    1.401
    Ко ќе станите директори фацата ви се менува а за друго да не прајме муабет. Арно се рекло, дај му власт па ќе видиш шо човек е.

На Astrum.Obtutus, M&M, Mumoftwo30 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    256
    кога се договараат другаркиве да се прави собир со мажи многу често ги одбивам дека не можам или ми идат гости и сл (мојот работи во странство)

На GirlLove и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  20. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.347
    Допаѓања:
    3.606
    Сталкам познаници на социјални мрежи, им ги ловам моментите на себепромовирање за мајка, татко, дечко, сопруг на годината и потајно си ги осудувам на база на постираното.
    Пример: ако има ставено тангица или груда, чак и на плажа ми дава вајб на персона со сомнително потекло.
    Ако става готови цитати на англиски, појма нема од анг, туку само ги копира.
    Долга е листата на ваквите категории.
    Ступидно, ама то е.(facepalm):|

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.