Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Слушаме и не осудуваме (we listen and we don't judge)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од veris, 29 ноември 2024.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.490
    Допаѓања:
    165.905
    Кога гледам родители со деца како преминват рандом улица, не на пешачки, а пешачкиот е неколку чекори потака - I'm judging.

На LiquidLuna, CameliaMiller, violetblue и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.353
    Допаѓања:
    20.325
    По малку осудувам луѓе што после прво дете со тешка генетска болест, безгрижно се решаваат на второ дете.

На LiquidLuna, CameliaMiller, Spidy и 5 други им се допаѓа ова.
  3. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    6.502
    Пред неколку месеци случајно открив песна од еден екс ју рок бенд, и буквално се опседнав со бендот, им ги научив сите песни и албуми на памет, историјата на сите членови. Ова општо ми се случува кога ќе се опседнам со нешто, можам да ги слушам само истите неколку албуми со месеци, година дена без да ми здосадат, и ептен ретко да пуштам нешто друго, да слушам/читам нивни интервјуа скоро секој ден, да барам кај може да се купат нивни автобиографии, и не ретко ги идеализирам и посакувам да сум живеела во тоа време во кое твореле, и бар еднаш да сум им отишла на концерт. Некогаш ептеен навлегувам читајќи, и го анализирам секое делче од нивните животи, се сочувствувам со нивната болка и тага, и се прашувам што би било и ден денес да беа тука со нас.

И овие опсесии многу тешко ме попуштаат :drunk:, треба ептен долго време да помине, можеби да налетам на некоја нова опсесија, па дури и тогаш се чувствувам дека ја "изневерувам" старата.

Истото ми се случува и со филмови. Некој филм што ми се допаднал може да го изгледам 10 пати и после да барам уште 50 слични филмови од истиот жанр, зошто не ми е доволен само еден таков.

На LiquidLuna, Ugly Duckling, CameliaMiller и 11 други им се допаѓа ова.
  4. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.842

Ле ле! Ис-то! Копија! Скроз, ама скроз! Јас и со книги така си имам проблем. Со филмови-шо да кажувам. Не сум гледал филм со месеци веќе, баш поради тоа. А со музика? Скоро па цел живот сум таков.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.347
    Допаѓања:
    3.606
    Делам лажни комплименти на жени. Скоро секогаш ако се немам одамна видено со некоја пријателка, познаничка, и давам комплимент на парфемот, косата, фигурата, или дека помладо изгледа.

На IvvaNeo, Mumoftwo30, blackpanter и 2 други им се допаѓа ова.
  6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.396
    Допаѓања:
    42.136
    Кој бенд?
    И јас сум иста, за музика, серии, книги и филмови, ама музика особено. Нова плејлиста неам 2-3 год веќе.

Осудувам луѓе кои премногу се трудат да се допаднат некому.
    Луѓето кои немаат апсолутно никакво хоби ми се неинтересни и потајно сметам дека се приглупи.
    Некогаш самоуверено тврдам дека знам нешто, иако не го знам, ама најчесто ми е мотивација да го научам.

На Касија, blackpanter, crimson и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    624
    Некогаш манипулирам со луѓето за да го добијам тоа што го сакам.

На злоба му/ѝ се допаѓа ова.
  8. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    6.502
    EКВ. Ќути, не ме потсеќај, пак ќе земам цела вечер да читам и да гледам видеа. Се имам претплатено на Купикнига.мк за да ме известат ако пак стане достапна книгата за Маги од Лидија Николиќ. :tmi:

За серии не сум толку, ама имам некои што си ги памтам од детството, на пример Monk, Dr. House, Law and Order SVU и Charmed. Со овие исто бев опседната... не морам да кажувам, нели :D и сега скоро пак ги изгледав од прва до последна сезона, и посебно на Charmed и SVU им навлегов со истражување на глумците, тури гледав од куќава од Charmed, behind the scenes. Додуша ми помина тој период релативно брзо, сега ми е само ЕКВ. :D

Последна измена: 24 декември 2024 во 02:53
    На theunforgiven, Anaroz1, Mięta и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Касија

Касија Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2018
    Пораки:
    873
    Допаѓања:
    7.918
    @blueeparadise Истава опсесија ја имав за ЕКВ ама пред години. Многу жалам што не сум била млада и живеела во тоа време кога правеле свирки во МКЦ и никогаш нема да ги слушам во живо

На Anaroz1 и blueeparadise им се допаѓа ова.
  10. Mięta

Mięta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    7.319
    Провери во Топер, мислам дека ја имаше. :)) Јас си ја купив од Табернакул, кога сѐ уште работеше.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  11. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.842
    Која книга за Маги, ,,Osecanja. O. Secanja.''? Posle ima i vtor del, P.S. (Post Scriptum).
    После, има и „Sav moj bol''.
    Ако станува збор за првата-не, нема да ја имаат пак. За жал, потрошена е и во Србија. Последниот примерок од една книжарница (кој мноооогу тешко го најдов) го чекам да ми стигне деновиве. Вториот дел го имам. Првиот ми е почнат во електронска форма ама, сепак, сакам да си ја почнам одново, во физичка форма.
    Или, пак, чекај, да не мислиш на ,,Magi: Kao da je bila nekad''? Таа е достапна на купикнига, 872 денари е. И таа ја имам читано одамна. И јас сум многу опседнат со нив, особено со Маги. Лани ова време бев на концерт во МКЦ со трибјут бендот. Умрев неколку пати и пак оживеав.

На Mięta и blueeparadise им се допаѓа ова.
  12. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    3.488
    Се смешкам, си разговарам и се преправам дека ми се допаѓа друштвото на дечко ми, а уствари ми се прегласни и едвај чекам да си одиме.

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dilajla123

Dilajla123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    1.301
    Мразам сикрет санта.
    Како замисла ми се допаѓа,ама со тоа мерење ,колку голем подарок јас дадов а што добив ,извинете ама ја растурате магијата.
    Не може секој да ви погоди што сакате нити секој има пари за скап поклон,затоа кога не ја сфаќате смислата на играта ,купете си сами онлајн и каргото ќе ве изненади со подарок по ваш вкус .

На злоба, MyMala, Mięta и 2 други им се допаѓа ова.