Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Слушаме и не осудуваме (we listen and we don't judge)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од veris, 29 ноември 2024.

1. Букерко

Букерко Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2023
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    185
    Има многу проблеми поврзани со брзата храна, од начинот на чување на намирниците, квалитетот на намирниците, санитарните услови на објектот, количеството на калории во самата храна, маслото во кое се подготвува...сето тоа, најчесто, се скриени аномалии кои можеме само да ги претпоставиме, а речиси секогаш ги занемаруваме. Но она што, лично, не можам да го занемарам е тоа што се случува пред моите очи. При процесот на подготовка на јадењето, истиот оној кој работи со пари, односно работи на каса, активно учестува при подготовката на јадењето без притоа да ги измие рацете! Тоа ми се случи пред некоја недела, се враќам од работа, гладен како куче, влегувам и застануван на ред, колоната си вози, дечкото наплаќа, па зема да го подготвува лепчето. Видов, излегов и си продолжив дома.

Во одредени ланци за брза храна, како на пример 7-ца, само еден работи со пари, другите или работат на скарата или ги подготвуваат сендвичите, што е елементарно ниво на кулинарски професионализам.

И ова не се случува само во сендвичарите, се случува и во речиси секоја пекара. Мора палецот да биде инворвиран при фаќањето на парчето бурек, истиот оној палец кој се користи за броење кусур и за лижење со цел да се фати и отвори ќесата. Знам дека никој не умрел од ова, но е многу гнасно.

На mickey18, Pebeka, Vikktorr и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.132
    Ко мене да ме опиша од збор до збор :rofl:

На Candice.S и anggell им се допаѓа ова.
  3. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    684
    Од такт во секунда може да ме извади фејк однесување/зборење/смеење, до таа мера што ми доаѓа бокс да мавнам на личноста.

На GirlLove, Dilajla123, nena2010 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Thirlwall<3

Thirlwall<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    347
    Купувањето било што - ме смирува. Уживам во тоа макар и едно лабелце било. До толку уживам во купување, што дури уживам и во самиот момент на вадење ствари од кеса, ставање на соодветно место и се разбира прво користење! И ако случајно некој се осуди тоа да го направи наместо мене, можам да напраам драма од целата ситуација. И да, знам дека е безвезе, ама посилно е од мене, немој да ми го расипуваш моментот. Ова може да ми го уништи денот:^)

На 6utterfly, fbaby, Angie1432 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    334
    Многу ми е поубава дружбата со колегите од работа што се од +10 до +30 години постари од мене него со имбицили на моја возраст.

Секојдневно ја манијачам бившата на дечко ми, иако идеме 2 години.

Би простила варање.

Многу сакам пари. Сакам да ги заработувам. Сакам да ги трошам.

Сакам да се омажам богато и да имам луксузен животен стил.

Мразам што се е партиски определно во државава и животот ти значи тоа од која партија си и дали ќе останеш со или без работа.

На GirlLove, FridaodaMk, Lavender4 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    11.471
    Мразам да сретнувам познати луѓе случајно.
    ...
    Не сакам кога ми бараат пари на заем (не дека нема да дадам, ама грдо ми е чувството).
    ...
    Сакам животни (имам мачка), ама никогаш не би чувала куче. Имам фобија од кучиња од мала кога едно ме нападна.
    ...
    Кога мало дете (тодлер уште непрозборен) ме зјапа додека родителот што е со него не ме гледа (пример во маркет или јавен превоз), тогаш или му се смешкам (ако ми е мило) или му правам фаци со мрштење, кривење на фацата и слично (ако е и тоа намрштено).
    ...
    На спотифај wrapped за 2024 имам песни и од Нучи и Раста, и од Placebo и Florence Welch, и од Каролина и Ареа. Буквално иста личност може и да ме обожава и да ме осудува. :D
    ...
    Некогаш мачно ми е да слушам повеќекратно жалење за една иста работа од истата личност, колку и да ми е блиска.

На GirlLove, FridaodaMk, Dennings и 5 други им се допаѓа ова.
  7. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.425
    Допаѓања:
    12.161
    Не ми е пријатно да зборувам на телефон, и со другарките се договарам на вибер, месинџер
    Мразам кога на дете му бутаат за јадење, ајде јади уште ова залаче, побогу жено остави го на рает не останува гладно
    Ме нервира додека јади некој кога ќе мљацка, па сите залаци гледам во уста како ги формира

На nena2010, Mrs. right, 1209 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Thirlwall<3

Thirlwall<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    347
    Си имам створено свое апсурдно уверување дека ако оставам полнач у штек, а притоа телефонот не ми се полни - ќе настане пожар/ќе се запали полначот. Да напоменам ова не ми е заради “штедење струја” или дека некој ми зборел околу тоа. Кога живеев во странство, во еден од становите имав многу бубашваби кои најчесто лазеа по ѕидови, па тогаш почнав да вадам полнач, фен од штек. И кога си дојдов во Мк, мојот мозок одлучи навиката да ја оправда со пожар:rofl:
    Исто и за газење врз шахти. Морам да ги заобиколам колку и да изгледам чудно од страна, ова исто ми се јави после заглавување 35 минути во лифт. И да, во лифт после 3 месеци почнав да се возам, ама по шахти еве веќе година време не одам:rofl:

На Anyshka, Dennings, anggell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.744
    Допаѓања:
    11.152
    За полначите сум иста :$

Не оставам телефон, или било што на полнач да ми се полни кога сме излезени со часови или кога спиеме.
    Сијаличките сега за Нова Година што се, светат само кога сме дома (facepalm)
    Изгледа многу хорор филмови имам во главата (lalala)
    Ама што е сигурно, сигурно е ^_^

На Anyshka и Thirlwall<3 им се допаѓа ова.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.783
    Најмногу почитувам мислење искажано со соодветен речник и тон, смирено, без вулгарност. Колку и да се согласувам со нешто што некој кажува, ако е тоа нападно, со пцуење, со лошо изразување, ми станува одбивно.

На GirlLove, Vikktorr, MarigoldA и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    856
    Допаѓања:
    9.828
    Ме исцрпува комуникација со пишување, користам гласовни пораки и само за едно чао.

На GirlLove и Thirlwall<3 им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.771
    Допаѓања:
    169.361
    Најголем процент од комшиите си ги неќам и то шо не делиме ни влез (пошто куќи). Не можам да замислам како би било ако делев поќе со нив.

На Dilajla123, FriendOfDorothy, senjorita-v и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.572
    Допаѓања:
    201.779
    Полначот во штекер без да се полни телефон или што да е, влече струја и да, реална е опасноста од пожар, и тоа голема. За тоа што не оставаш полнач во штекер си во право, и јас истото го правам.

На 1209, eliesaab, Thirlwall<3 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    249
    На фејсбук налетав на објава апел за помош за донација на човек болен од рак, истиот беше тагиран и кога го разгледав профилот видов слики со убиени животни ловџија да ти бил човекот и не донирав пари ...

На Miss666, Thirlwall<3, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  15. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    4.645
    Членката погоре ме потсети на една случка. Другарка споделува апел за помош на мој млад сограѓанин, кликам на негов профил да видам кој е човеков, дали го познавам, гледам статуси со некакви Хитлери, бесилки и хехенца за геј популација. Не само што не донирав, одбив покана да присуствувам на настан (свирка) каде се собираа пари. Замислете да го спасите оној кој сака да ве обеси срцки, мојот мазохизам не оди во таа крајност, оставам на судбината/Бог/универзумот да помогне.

Исто така сметам дека смртта на одредени особи е општествена придобивка, особено ако се педофили и силувачи.

На 1209, LiquidLuna, Emy867 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. SeñorPink

SeñorPink Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2024
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    141
    Ловџиите се многу важна алатка во контрола на популациите и во зачувување на екосистемите. Ловот на диви свињи е особено важен, исто така ловџиите помагаат со превенција на високо-заразните болести кај животните. На пример брзо отрстанет леш од елен со CWD може да превенира да изумрат десетици до стотина животни, а и самата CWD e многу опасна болест за овие популации.

На mickey18, Aenarion, Cka и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.089
    Допаѓања:
    55.792
    Ич не го сакам времево, и ич не сфаќам луѓе што активности на отворено сакаат баш сега, и те гледаат чудно ако не се согласуваш со нив. Си сакам топло, значи т о п л о, сакам кога можам да излезам раат без сто слоеви облека на мене, сега не ми се излегува и шета подалеку од кафичот в комшии. И не сакам никакви авантури во овој период, освен ретки исклучоци ако се погоди можност за некое место на кое не сум била или нема да имам за брзо шанса да го посетам. Во секој друг период нема да речам "не" на шетање, ама да можев ќе хибернирав од ноември до март. |(

На blackpanter, Anyshka, Billy Idol и 5 други им се допаѓа ова.
  18. MysteriousStrngr

MysteriousStrngr Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2024
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    61
    Се гадам од луѓe што ме гадат од животни

На Astrum.Obtutus, blackpanter и Detective L им се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.444
    Допаѓања:
    114.719
    Кога некој мљацка до мене, ми иде да го задавам, зашто осеќам како да ми бургија во мозок.

На Dilajla123, Amelia., Cka и 8 други им се допаѓа ова.
  20. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.062
    Допаѓања:
    21.467
    Истото важи и за ќерка ми, едвај чекам да се научи како се јаде. Дете ми е, ама ужасно ме нервира тоа

На Dilajla123, nena2010 и SummerGirl им се допаѓа ова.