Јас би направила фигури некои од фондан за таму, или можеш како лента со машничка, зависи како сакаш да ти биде украсена. Ако го извадиш да го премесуваш ке се упропасти измачкан е сега од фростингот.
Ова од на ќерка ми 3тиот роденден. Мислам дека во ФИ ја имам ставано, овде не. Прво беа седнати Пепа и Џорџ, после на нишалка ги ставивме.
Знае ли некој како се употребува овој фондан? Пишува само дека се меси, расукува и нанеаува на тортата. Меѓутоа ми делува тврд. Дали може да се стави вода или да се загрее?
Никако вода, држи го мегу рацете постепено меси го, сам ке омекне, знам дека е тврд ке ти треба повеќе време, преубави се овие фондани на Фантазиа јас редовно нив ги користам. Ете тортата погоре со Гризи плавиот фондан одозгора е баш тој, ама мене ми требеа две пакувања
Дали фонданот може да се стави врз тесто од торта? Имам земано овој што е како прашок и само пишува со 4 лажици вода да се измеси, па не ми е баш јасна процедурата како треба.
А дали треба врз тесто или фил да се стави? И дали може одма или пак треба да стои некое време? И може ли во месењето да се стави боја за храна ама во вид на прашок? Ти благодарам однапред.
Jas kolku sto imam citano treba da ima staveno poseben fil mislam deka bese puter i seker vo prav. Pa potoa fondanot. Jas pred da go mesam fondanot nastrana vo filgan stavam boja vo prav i malku voda da se rastvori, i otkako ke go izmesam fondanot, zimam otprilika testo kolku sto mi e potrebno i stavam od rastvorenata boja i pak mesam.
Врз фил се става, да се залепи. Можеш обичен фил само да нема јатки нешто низ него за да ти биде мазен фонданот. Чим го намачкаш филот врз тортата одма се става и фонданот. Боја можеш да си ставаш во месењето, лично јас користам гел боја, прашок немам користено.
Девојки малку помош. Треба да правам торта роденденска повисочка. Треба да ја обложам со фондан,меѓутоа да ми дасете некаков совет дека е повисока да не ми клапне,преврти,згмечи. Дали помалку фил да ставам, поцврст (предлог за поцврст фил)... и да прашам откако ќе ја намачкам со путер крем дали треба да постои или можам одма да ја прекријам со фонданот целосно. Еве и слика каква сакам да е тортата па секој совет би бил добредојден
Најбитно е филот да е цврст за повисока торта инаку ке се растечи обавезно и ке ти се расипи и фонданот. Јас го оставам филот преку вечер во фрижидер убаво да се стегне, филувам и така ја оставам тортата во фрижидер некој саат пак да се стегне, после мачкам путер крем и одма фондан се става. Имам правено ваква торта со 6 кори и нема гајле ако е цврст филот.