Имам прашање. Како да го залепам фонданот на колаче? (за прво забче кај бебе) треба претходно да премачкам нешто или?
Не, директно си лепиш на колачето, најдобро додека колаќрто е топло а фондснот одоздола со малку вода да го намачкаш со четче
Ќе се залепи. Битно е тортата да нема гола кора кога се става фондант. Ми треба златна боја. Дали има некоја страна што онлајн може да се нарача, или некој маркет кај што има.
Освен во Долче дали може во некој маркет да се најде течна боја за фондан. Досега го правеф со прехрамбени бои во прав ама додека се добие бојата душа ми излева од месење и плус не излегува баш саканата боја.
Во план сум да правам постапалки од смеса за гурабии ќе ми се залепи ли фонданот врз нив,требало нешто да премачкам? На мои рецепти пишува да се премачка со сируп за фондан знае некој што е тоа? Немам искуството со ова, help
Не знаев каде да пишувам па ајде овде. Пред некое време видов на форумов торта пишувана со маркер. Каде се купува тој маркер и како изгледа. Непто вакво