На мафини директно кога се топли сум го ставала премачкан до влажна четка и се лепи и стои без проблем Бомбици не сум декорирала
Јас за прв пат пробав го направив тој со локум, ама најверојатно не беше пресен локумот и испадна тврд фонданот. Што да му ставам да биде полесен за месење и обликување?
Стави го во микро малку и ќе омекне од топлото. Ако немаш микро пробај со подолго месење зошто треба да го загрееш за да омекне или во краен случај додај малку топла вода
Ne znam dali e bas za tuka prasanjevo no bi vi bila blagodarna ako nekoj mi dade nekakva idea...za nekoja nedela e rodendenot na mm i bi sakala da mu napravam nekoja torta so neobicna i interesna dekoracija lani mu napraviv so znak od nasiot avtomobil bese mnogu iznenaden i mn.se izraduva. Godinava nemam nekoja idea seuste pa ako nekoja pravela ili ima nekoja slika od internet bi ve zamolila da spodelite
Зависи на што е љубител маж ти. Јас на мојот му имав за еден роденден торта филџан со кафе. Имав идеја и пепељара со цигаре, кригла или лименка пиво, еднаш му направив смајли ... Нешто што е за него симболично прво одлучи и слики на нет има за се
Кој фондан е поубав тој со жеалтин или со локум што го имаат пишано феминките? И за тој со локум рецептот не пишува колку точно локум... На стр.7
Јас го купив, ама уште не сум го пробала. Значи добар е? По рецептот како на кутијата го правеше или нешто измени?
Не знам од нишестето каков ќе биде вкусот, колешките мои прават со локум и шеќер во прав, тоа е убаво на вкус, иако многу благо.
Ке правам торта деновиве за роденденот на ќерка ми, фигурите унапред си ги направив, само ке ги залепам.