Goda-voda Kita-biskvita Tn ki-crtani Ogyrt-jogurt Ganana-gradinka Bana-banana Mamica-maramica Konotot-telefon 23 meseci sme neka e ziva i zdrava veke i muabet si terame sve si zbori razbirlivo
Заборавив да кажам к*рето го вика мау ам (оти мачето ке му го касни ако не стави памперс) и имаме ново зборче големиот трактор е том а малото тракторче го крстивме томче
Мојата ќерка има 2ипол год и има уште некој интересни зборчиња ,што неможе да ѓи каже убаво. Чоче-сок Павеш-правеш Перла-перница Папес-памперс има и др ама нареден пат кога ќе се сетам
еве некои од смешните зборчиња на син ми -2год Темнија-темница сана -кроасана бас-автобус аце-јајце огурт-јогурт куе-куре нана-банана аде-јаде меко-млеко долето-доле горето-горе фоното-телефонот
Секогаш кога не ми е денот си идам на темава да читам...И си се расположувам и си се смеам. Со душа чекам да почнам да пишувам тука. Јас како мала на брат ми сум му велела море загурен = море загулен.
Кучавава-Куќаркава Садодед-Сладолед Цвеши-Цреши Јадоди- Јагоди Зија-Змија Сосчке-Сокче И најинтересен е кога прераскажува нешто на некој од изминатиот ден: ,,Јас бешов паница,купешов катце и вепче,паднешов од мотоот,ватешов дома,, (Jас бев во продавница,купив чоколатце и лепче,паднав од моторот,се вратив дома,,. Или ако му речеме што правеше? И он-Правешов ....
Кај мене па смислува некој нов јазик. Еве неколку збора: Помајоја - помина Попајоја - полека Пемамема - пелена Пишамема - пишува Синанена, сијаф - си играм/в Пипопи - пријатно...
Daj mi- dami Ova-oa Tatko i go vika Tatko Tetin-teti Covek-coek Leb-ep Riba-iba Voda-doda Shishe-sise Dundeto si go vika duda hehe Kaki-koga i se kaka Koga i se mocka kaki pshhhhht Mache-mace Pile-pipe Nesakam-nekam Batko-batku Chichko-cicka Pari-paki Kukla-kuka Saat-tik tak Spie-pie Tolku mi teknuva vo momentov, kerkickata ima 15m. Sega e vo taa faza koga prozboruva, se povtoruva.
I sinko ima nekoi novi zborcinja , ama iskreno nekako mrza mu e zborenjevo Dao-Cao Dado-Tato Dada/ bebe/bube-Za sestra mu Bubaa-Bubacka ako naceka nekoja Daj-Daj mi Gige-Tetka mu se vika Hristina-Kike Anje-Ane Nje-Ne Meo-Mleko Dajj-Caj Mac-Maceto Maks Dide-dzidze Mimi-Moe/Mene Nja-Na Dom-Doma/Dolu Mamu-Tamu Ah be , koga ke mu se " odvrze " jazikot vekje , pa ubavo da si kaze sto saka maloto covece
Мојов има 1год и 10 месеци и најново му е Пич мате( у пи*ку матер) туку ќе му текне и си го кажува, прееска во продавница, а јас да извадам ситуација му викам остај тоа кажи како прави кравата Кога не знае да каже некој збор сам си измислува зборче па така 'баља'- му значи 'сликичка'. Вода-ода Цуцла-муце Патика- пати Паучи- папу Покриј ме- поки Му се мочка-моче Краставица-тави Мандарина- дина Раче-даче Нога-ноа
паџани=патлиџани фотатана=фонтана бададера=бандера маКитен=манекен такол=трактор фон=телефон и мн други
Vcera se pomocav od smeenje izgleda vo gradinka ucele I mi vika mama vaka pravele dididancite mislejki na indijancite Inaku interesno ja vika I palentata = paneta
@eleni27 се скина од смеа, ништо не го разбираше. Сега секој збор го дешифрира подобро од мене. Уште кљашутки не разбрав што му е
Moze ne saka nekoi od igrackite i gi vika kakuski hahahah Lele sonce be, edvaj cekam i jas takva zabava so zboruvanje
Ај да споделам како мојов пеливан зборува Татољ-Трактор Геција-Грција Коми-Кори,макарони (јуфки) садоед-Сладолед ѕинѕин-Камион тушбинта-Тушкабина бендо-Базент кококола-кокакола Скоро разбирливо кажува се ама сме 3 годинки