Беинца - лубеница Воичка - водичка Мастери - фломастери Бечи - и облечи и соблечи Токач - точак (ова обичај веќе му е со мешање една буква) Полели - повели Саурут - диносаурус Ророни - макарони Буква Р од нигде никаде сам почна убаво да ја кажува..
бга бга бга = бегај, бегај, бегај гоwа = гола коwа=кола беwa= бела зеза или заза = зелена wawa = плава (плава ни е омиелена) гога = вода соw = сол кок = сок ажа =Снежана папа = Црвенкапа биби = риби уwо= уво еѓи = веѓи кој = никој (нема никој) пие = пиле пиа = пие (пија) ади =јади тутум = тутун мамам = мајмун го,wе, ми,а,соw,wa, си, го =до ре ми фа сол ла си до и наназад. ме потсети мариз диносаурус = асус ....и пробува да ги кажува тираносаурус, бронтосаурус и трицеротопс...од Џорџ од Пепа. Битно почнавме со зборување по малку.
Кемпана- Црвенкапа Пјапиче- мало пајче Тотаче- точаче Еда боја- зелена боја Тоја боја- црвена боја Тона боја- црна боја Ова се зборови кога беше помала
Кумка - тука Каче -скока,качува Луулу- лулашка Моче- се мочкаж Биче- лубеница Калче- кашкавал Пупа- кифли, тост...
Касица - краставица Љубац - лубеница Јагони - јагоди Буничка - пудингче Намали го - намести го Кесанај - каде е Александар? Јас ќе, да го - ги кажува кога сака нешто да направи. Мое е да го погодам следниот дел од намерата Со малава немам толку смешни зборови оти скоро се кажува чисто.
Лупушта-голушка Тупијата-температура Плажани-пижами Лупши-лушпи К и Г сеуште не ги изговара ама Л и Р периодов му се актуелни.. БаРам пет денаРи му викам 10 да ти дадам. ПЕТ Денарррри барррам како циган е ко ке се запне за 5 денари
колам=колан(ремен) ачи=плачи киwa=кива(глагол) едно кратко време краставицата ја викаше какајца....сега само последниот слог и го кажува...имам впечаток дека ја мрзи да зборува бабум=албум баба=жаба гал=папагал
Другарка им синче и он ги има бисериве телевизор-азвиор бато-бако грав-гаф смрдливка-смевка тетратка-татка Не ми текнува на други ама овие се
Сега веќе се изтретчија смешните зборчиња ама сеуште знае да ме насмее Некни пола саат е плачела дека неможам да разберам.Гика,гика саке гика саке нога сега ајде гика На крај испадна сакала ринге јаја да играме
Пиље-Пиле. Кукуруу-Петел. Мау-Маче. Ауауау-Куче. Видиговидиго(споено се)- Види го. На- кога дава нешто. Дај-ког бара. Беаа-Бела(име на мачето). Чика- Палачинка. Меме-Цице. Ајцен(аце)кога како-Алексеј. Имаме 14ипол месеци.
Апа - вода Иш - асоцијација за не чепкај таму Меме-мече Опа - топка Папа - чао Ммммм - за јадење Дете - дете Ауууауу - куче Туту - тука Туту бу-кола Пепа-за Пепа прасе 15 месеци
Газе со меко з за газе Вова - вода Топте - топче Копке - копче Кика - штипка Нане - нани Коке - сокче 14м
Vode-Voda Mae-Mare Mam mam-Jadenje Na- koga podava nesto Bum bum- avtomobil Igatki-igrachki Meno-Mendo Brundo Iba-riba Dobaj-dobar