Куја - кола Уа - вода Папе - патики Тапо- чорапи Зајче -зајте Оса- ота Каку Кака Како - кака Чепче -тете Тоа ми текнува сега има и други ама едвај чекав слатко да се смеам на ова и сеуште чекам да поврзува зборови и да се смееме слатко Дефинитвно на најубав период од мајчинството
Мамун-мајмун Ока-фока Аге-ангел Гаго -(за еден цртан што го гледа на јутуб) Бам -кога ќе падне Меме -млеко Ова - кога сака да и дадеш нешто и покажува и вели ова Кап кап - за капење Нано нано - за спиење Ооооооо (со воодушевување) - кога ќе и дадам некоја нова облека Кока- за кока кола Меее- за овца Мууу- за крава Плив плив - за рипче
Mojava malecka 18+ e ama pocna I recenici da vrzuva. Novi smesni zborcinja Doka-doktorka Aboka-jabolka Ace-race Osko- loso Pika-spie Nana-banana Zizko-ogan,toplo Ipka-riba Eka-reka Udo-ludo Epce-leb
Има многу смешни зборчиња на 20 месеци, топ 5 ми се: Кафажа - Кашкавал Јода - Вода Епоче - Лепче Окич - Јогурт Јон - Авион
Акаа-алка Аааде- ајде Кап кап капка- пее кап кап капе вода кап... Се друго е оооо и покажува со прст.
Моево е уште мало за зборови, ама си кажува за топка-го, дадада(демек дај), кога ќе види пенкало вика Тае(името ќе си го пишел),бам, пау... Најмногу се сеќавам на братучетка ми кога имаше 3 години викаше: Шкабети-шпагети Скободине-господине Скобоѓице-госпоѓице Пивенца-принцеза Спанача-спавача Петкарутка-пеперутка На овие се сетив сега
Топка- кака Банана- нана Ало- а(некоја чудна смешна "л")о Еее де- ааа ди (кога ќе рече мм извалкано е или пази да не падне ја нон стоп викам "еее де")
Waaaaauuuuuu за воодушевување Уа (овој збор ни е сега по цел ден ) вода!! Ем каже ода ем уа и се уа уа ода уа уа и така Тао - чао Но но -не Си си -да Беќа- вреќа за спиење Битка -бисквитка Гаки- гаки Капа- капа Ату -автобус Ату- јастук Тату- тато ваљда Он татко му по име на галено го вика Пи пи -да пуштам пиличи Коко-кока - неговото име Кау - крава Њања - животни Мања-маче Диде -џиџе Паки -патки Пау -топка Ла -лае Со л то ми најсмешен Тоа ми текнува сега
14+ месеци и почнавме по некое зборче.. мама, тате, баба, деде, аааајде, да, не..... тие одамна ги кажува ама од интересните се : Кактољ - трактор Зуца - цуца ( се мисли на цуцла )
Мојот е оригинален шпагетите ги кажува џеки Прилично јасно зборува сега, ама има уште зборчиња што си ги кажува ко помал, иако поголемиот дел ги промени. Така спајдермен прво беше кикин па патаден, сега е конечно спајдермен. За супермен најмногу сум се чудела, се запна еднаш јас сум шубилоо, облечи ме како шубило, се чудам некое време и ете го пижами со супермен ми дава и сфатив што е престана и тоа. Е за книга уште вика КИНА.