Мање маче Мење мече Ч никако да каже Паки патки Пиу пиле Паи страшило по негово Нема крема Има не знам што му е Тута цуцла Ода конечно за вода Папе лепче
Мома -.крава Неколку дена се обидувавме да откриеме што и значи мома и денес конечно откривме дека тоа е и е крава
Нас мајките сите зборчиња ни си слатки и смешни.Ги има многу,ќе пишам тоа што ќе ми текне. Чоколадо - ако Круша - кута Јаболко - коко Патики - пате (исто вика и за памперс) Спортска -пока Чаши - тати Кафе - капе Сок - дрда Одо - јогурт Ода - вода Еурокрем,крем за лице - кем ...
Мојата од летоска почна баш убаво течно и разбрливо да зборува и р-то го знае одамна ама некои зборови уште го кажува како ги научила иако ги знае,мислам дека ми води инает бидејќи ја исправам. Актуелна ни е Пепа,па нели Џорџ обожава диносаурси и таа вели- дитоснаурус грррр
Гиге- шише Ќекај/јекај - чекај Аво - ало Мамамам - ам ам Аде - ајде Ауууу - мјау А а а - ав ав ав Другите му се разбираат, а мн зборови што кажува врска немам што значат. Е**те мајката. Инаку мојов сеа полека отвара на пуни две години. Нема голем речник, мада мислам не сум единствена.
Ќере секој ден нешто ново кажува. Жафа- жирафа Аво- ало Не можам да доловам со пишување ама ептен смешен нагласок има. Повеќето зборчиња ги кажува точно, ама смешно некако ги издолжува и се пробува да повтори.