Слушајќи Фчерашни новости како опшество или општество треба ми вели мама опшесто Немој само некоа политичарка да бидеш
Очи-наочари Теља-фотеља Чао ода- одам чао Не знам кои се ги имам пишано. Има еден куп, само кој да ја разбере.
Патики - патики ама со чуден нагласок Жирафа - аша Точаче - тоцаче Шизик - шиги Нилски коњ - ниско Рипчи - ипче Облаче - обаче Има и други бисери, ама не ми текнуваат во моментов
Откопод - октопод Вевеичко - верверичко Ниско којнче - Нилско коњче Почнавме да учиме англиски против моја воља, па така прпл (виолетова ) ја вика Хрпл.
Меме - млеко Косе - коса Duck - капа Jackie - јакна Попипоп - лижавче Ба ба - овца Neigh neigh - коњ Poop -кога кака Ам - за јадење Анана - банана Ина - мандарина
Почнав да му викам мамино и сега синко по цел ден ми вика Маниноооо или Мамииии На ова мамиии се топам.
На 2г.+3 м. Верверичка = Бебеуичка Четка = Чекта Книга = Кинга Лале = Јаје (веќе некои смешни зборчиња почна правилно да ги кажува,а јас се чудам како брзо расне...)
Јупиии и ја стигнав да пишам тука Куче-куте Мачор-мацол Спајдермен-панде Бисквити и млеко-тити меко Вода-воја,вона За надвор вика ДОМА Спие-пие Пие-пи Маша и медо-маша дедо Компирче-компилче Зајче-јајче Прасиња-пасиња Волкот-вокот Оливер-оњивер У глобала прозборе црногорски од секое зборче си крати букви
Почнавме веќе да се разбираме, па ако нешто нејќе сега вика Нејкеш! Пример Нејќеш да јаде! За имам вика Имаш. Пример и Имаш играчка! Кога нешто не знае прашува сто пати Што е тоа? И кога не му одговара вика Не знаеш!? Демек ти не знаеш, не дека он не знае.
Зајак-јајак Крени ме-кенам Стани-тане Седнам-сенам Легнам-јенгам Софче-Хоче Сок-кок Кенгур-кено Авион-уој Мува-муа Пајак-некогаш вика правилно, некогаш мајака Големо-гоме Гума-гума Балон-бон Полека-појека Пајнче-пајнце Има уште неколку шо не знам шо му значат ама повторува многу и разбира
Мечето на дада има ПАУДАНКА, пауданка бе, панделка е иначе. Многу ми е смешен бидејќи знае дека греши и намерно го прави тоа, со некои интересни зборчиња, не со сите.
Немам многу што да пишам ама ај тоа малку што го знае да го споделам - тата -тато - аЉо -телефон - даде -дада - деде -дедо - даај, даде -дај ми - на - земи (кога подава нешто) - адее - ајде - бммм - брмчи како автомобил - ау ау -куче, маче, крава и секое животно што ќе го види за неа е ау ау -ам ам - дај да јадам. Мама викаше ама веќе не
Оп- топка Ода-вода Ајде,пак,дај,да Ено,де,ти-еден,два ,три Ала-фала (обавезно кога му подавам пример водичка ) Ајце-јајце
Најново: пати - патики ака - јакна пате - патент Гого - чичко и' Горан мате - никој не може да дешифрира што и' значи
Нан нан - кажува дека сака да спие Ууууу - дува со муцето и покажува како тата пуши цигари П п п -покажува како пртка