Од внучињата мои- Мандарина-Мангарина Јадранки-Андранки Градинка-Драгинка Патики-Каки Бубачка-Кацерида (Ова го научија на одмор во грција и ме потекоја со поимот) Продавница-ПродаМница Упаљач-пач,џиш Вода-Меме кој муабет?! Има уште многу ама големки се сега беше ова пред 5-6 години па не ми текнува
од внука ми балонче - момике кенгур - кенано краставица - таица како се викаш - Ада (Андријана) син ми е Стефан она го вика Тебка инге инге јаја тото паја ( ринге ринге јаја дошол чичо паја )
Ова се зборовите на мојот помал брат тие што ми текнуваат ќе ги напишам кревет-келет кечап-кепач тиква-тифка вода-дода клупа-купа нокшир-тутето дада-када Толку не ми текнуваат други
Пред некој ден малава почна нон стоп да прашува колку е часот, и кажуваме на пр. осум ипол - време за туширање, или седум - време за станување.... Ја прашувам вчера колку е часот и малава кажување: немам саат, ама сигурно е осум ИМОЛ!! Пукнав од смеа..како ли само ме слуша и разбира детево!
Братучед ми : Јебалка - лебарка кашкалица-чечкалица пљта- вода копка-топка пака- капа паница-продавница велек- ѓеврек
На пријатели малото го прашуваме кај е мајка ти и ни вика: мама отиде на „ебање“. Ние вакви А таа всушност била во теретана на ВЕЖБАЊЕ. Абе си се изнасмеавме после. Деца, ако не те насмеат тие кој Едит: И уште една работа. Децава се посебно креативни кога станува збор за ВОДА. Истово дете вика „уј“ за вода.