Кога сме кај безобразните мојов се научил да вика мама куле нема. Е врвот е сега на Златибор, татко му го носи во ранец онаков на грб високо и тој на цел глас по шеталиште вика, "Мама куле нема" и се кикоти .
Му правам сок од боровинки, капини, вишни, малини, портокал и лимон и сеа му читам што пишува на кутиите он слуша и повторува демек ама што запамтил: - Ова се мама blueberries, боровинки значи ке ставиме во сокот. Д: дудубеееии кок дудубееиии И кажува на сите "мама бууу дудубеиииии" Мама правела сок од боровинки со блендерот.
Мња мња-Маче А а а-куче Пипи-пиле Очи око-очи Ква ква-патка Грр- Лав Прасе и Тигар Шест-Шеш Три-Тиии Урааа- Уаа
Пакукалка - правосмукалка Кива - дрва уште не сфативме со мм дали ги меша дрвата со киви дека зелени или едноставно така ги вика Кикикики - кикирики Путка - пеперутка Мија (змија) - мама ( ова масло на мм ) Т’тк - ф’стк
Бече - лепче Папа - капа Пем - крем Пика - топлинка Бика - боровинка Паче - капаче Кука - кукла Пака - топка Путка - пеперутка
Калемо-пенкало Бодибилдинг-боди бук Вода-лода Вујче-лујче За коса- ла коса Куќарката-кукарката Градинка-гадинка
Јас многу од зборовите заборавив да забележам како ги кажуваше, ама едно не можам да заборавам. Во соба на кревет прави крени се спушти се, викам што правиш? Ебам (вежбам). Ама така смешно изгледаше што дури ме збуни си викам не е дека ме видел со маж ми. Сепак излезе дека дечкото вежбал во градинка па ми покажуваше дома.