2 год Пакити - патики Меко - млеко Садоед - сладолед Чококадо - чоколадо ова ми е смешно мене Фонот - слонот ( слон си остана фон) Теефон - телефон Тивизоот - телевизорот Чапкики - чорапи Зелка - желка Зана - Жана Иа - Лила Упто - Љупчо Андеј - Андреј Пеница - перница Ова ми текнува засега
Што убава тема ќе си ги пишам и јас за да ги памтам Топка - топта Вода - беше тута, сега е ода Лубеница - тита Банана - нана Бебиња - беби Мини маус - како со извик Мина! Има топка со Моана - Ана си ја вика
Папо - ако сака да јаде Јас сум крива за ова, јас и викав сакаш папо? Некогаш и се испушта и Јаде Тите - некогаш е чисто Цице, кога како Сада - сестра и Сара Теееее - бато Тео, некогаш успева и Тео Тао тао - чао чао по два пати обавезно Како што е тргната, дрндалка ќе биде По мене си вика убаво Мама, по мм Тато.. исто и по баба, деде, тета. И има уште неколку работи.. како буба, дааај, бам ако нешто падне. Врв беше на одмор во јуни, со пријателка се шалевме да и даде цице (и она дои помало бебе) и ја зема во раце.. и ова блесавово седи седи седи си гледа во деколте нејзино, и и и вика Дај Цице Работата за тоа ме зема нели...
Кактон - трактор Убенца - лубеница Еленски бот - вселенски брод Месете - месече Далинко - далинско Токач - точак Пекос - песок Авче - лавче Кошка - кокошка Мете - мече Гуштел - гуштер Мија - змија Гобуд - голуб Гаажа - гаража Укан - вулкан Ава - лава
Цел живот ќе си се смеете Мене првото пресмешен негов говор си имаше и до ден денес се смеам на Оџиџи - јогуртче и на Носори - мрсули
На одмор, бевме во вода и првото дете ми вели ќе излезам јас сега и ќе се закрпам - ќе се завиткал со крпата (пешкирот)
Внука ми на секое прашање од типот Сакаш да јадеме чоколадо? Сакаш да се шетаме,ми одговара - Ајде Викам добро ти знаеш да кажеш,да или не? Ми одговара НЕ друго што ме има насмеано Наместо да каже Софија вика Цопија
Тока - точак Татоо - тракторот Бица - лубеница Чајите - наочарите Џипото - џип Коптеј - хеликоптер Ајон - авион