Пиутка (пеперутка) По бици (пробиотици) Мусул (мрсул) Букула (брокула) Ики ики (кикирики) "Мама, имам мусул" А јас како дете за пеперутка сум викала "папутка"
Nana - banana Ceevita - cedevita Kase - kafe Epce - lebce Kalavo - portokalovo De - dve Deet - devet Uka - luka Inka - strinka Ipi ipi - cipiripi Zakalka - zakacalka Salsal - sapsal , ova ednas go slusna od bratucedka mu i go povtoruva 22 m e ☺️
Ана - ананас Лалала (нервозно) - банана Аокаде - авокадо Пиче - пече 3 дена се чудев кај чул срамотно додека не ми покажа на рерната Пикума - пиперка ( и за ова мислев дека е пи*ку ма***) Како се викаш ти? - ти Колку години ќе полниш? - де А сега омилено му е да праша каде? За сè што зборувам ми вика каде!?
Шгети-шпагети Тумба-температура Мез-мајонез Гадинка-градинка Стечаг-стегач Бана-банана Баљон-балон Јачки-играчки Батија-батерија
Садојо - диносаурусот Стин - пластелин Ума - урма Баејо - багерот Гозје - грозје Дубето - ѓубрето Јоденден - роденден Тебата - тревата
Лутен сум - микс од лут сум/се лутам Потокавола - портокалова Жиновито - виножито Кадан - calm down (песната на Селена) Јанге - јагне