Кај нас Маршмалоу - машмавау Е по пола сат ни тоа не и текнувало како се вика, па премина во кашкавал.
Зуја - фризура Пекенка - плетенка (фризури ми прави) Бозе бозе - Боже боже Гадинка - градинка Надвој - надвор Гицки - грицки МамиЦка - мамичка Тиц - Стич Ененот - еленот Беица - лубеница Јујашки- лулашки Јас: Што си ти на мама? Она: Пеке(цвеќе) Јас: Каква боја? Она: Цевена(црвена)
Научила да става рачиња на колк и таква ко да се кара па фацки прави па очи знае да врти, права тетка стринка и наместо леле вика јеје јејее и као запрепастена е само ја терам да ми збори, мн сакам да ја слушам, пре интересна ми е
Моево Боде Боде вика Научил сега гда да кажува (грда) сабајле ми вика бегај гда мама Преслатко е како ломотат па онака гледа странично нагоре ако не сфатам демек чекај ај да ти објаснам на друг начин Јегена - легенда Маце панеше - за малце ќе паднеше Кепач - кечап
Надров - надвор И само тоа зборче не знае да го каже сите други ги знае убаво јасно да ги каже и Р научи да кажува како што треба.