Титсе - цице (кога ќе каже ми се иде да го гризнам за устето!) Љепче - лепче Аљо - ало Моево бебе некако многу на Љ удира со зборењето, морам да превземам нешто! ))))))))
Na corapi vika paku Tatko mu mu vrza edno malo kebence okolu vrat I mu vika ajde letaj Kako supermen, a toj trca I vika supernaj, supernaj.....se zgaziv od smeenje Za pisija vika pisanaja Bonboni- bobi Baloni- boni
Ova recov go imat site Vnukami i veli na sestrami ne -recuaj - ona mi kazuvass za skolo sto pravila vnukava a taa ne recuaj
Да, да. Така пологично им доаѓа. Кога ќе им речеш Речи тоа и тоа , пологично им е да речат речов отколку реков.
Внука ми вут - волк тоза - коза дузо - казот андо- ангело пенто- пенкало пента- плетенка пета- петка мето- млеко воа- вода
Еве нешто од син ми куче-туту маче-мам Ајде дедо мене ми се спие -Аде деде нене нане Вујче -вуву Пиле-пипе Ајде-аде аде Павле-папа Ники-нине
Ние сега почнуваме да ломотиме и многу ми е смешен. ова се некои од зборчињата што му се хит деновиве: дај - даиии чао - тао дада Јана- Даја или Нана надвор - нандо балони - нании Никита - Тиита
Тета - тете Дедо - деде Кола - коа Чао - тао Млеко - меме Стомак - пупа Капа - кам Сок - кок Јаде - папо
Нови бисерчиња: чоптите - чорапите попите-патиките сок - от вода - оа Сирото дете додека го разбереме првите две што му значат почна само да ги носи и да покажува да му ги облечеме
Кај ќерка ми има многу смешни зборчиња ама фаворит ми се: кате-чоколадо кока-сок путка-пеперутка дусите ниана-џуџињата и снежана гаките-играчките поте-потивко тофото-капакот мана-банана даје-на здравје токо-волк дај мако пено-дај малку фенот киши меко- бисквити и млеко
Имаме нови зборчиња што ми се мене многу смешни : која која-батко ѓорѓија татке-шлагче таорле-сладолед тает-полицаец коет-комарец
Eve gi nasite smesni zborcinja: Trgni gi - tingi Zatvori - Zativi Otvori - otivi Sladoled - salet Telefonot - Tefono Vujce - Vucii Banana - Bana Ima uste mnogu drugi takvi zborcinja na koi ne mozam vo momentov da se setam
Koga se luti tato mama samo se smeska imate - koga se luti tato mama fefka delot na dve racinja....eve na ramena imate - eve rami ami