Со душа го чекам да падне! Накитена елка, новогодишна атмосфера, секаде накитено со сијалички, новогодишни филмови, и надвор се е бело и снегот ти крцка под нозе - ИДИЛА!
Многу го сакам снегот!Не дека сум родена во зима,туку интересно ми е.Стануваш сабајле и гледаш се бело околу тебе.Ахх тоа чувство.А кога врне ти си на отворено,паѓаат снегулки врз тебе...Најзабавно ми е кога има сег,цело школо на големиот одмор ќе се собереме и ќе си играме,радуваме,забавуваме на снегот...
WE WANT SNOW! WE WANT SNOW! WE WANT SNOW! *смајли-шо-удира-со-тупаници-по-маса* Јас живеам кога е ладно. Обожавам ладно време, и снег, и дожд и се. Макар што после снегот улиците се лом, пак го сакам. Во спомен ми е минатата тима кога со најлони се лизгавме по снегот. Падни падни снегче.
И јас го чекам...... Бело насекаде,ладничко,па уште кога ќе почне да паѓа,како памук е... Тоа првите денови убаво а после е .Сепак снегот станува црн од нечистотија,сигурно на планина не е раскашавен и црн како на улиците...
Едноставно обожавам снег, но не ми се допаѓа тоа кога се лизга по улиците. Страшно! Инаку ја обожавам новогодишната атмосфера, празници..
Сакам сакам да затрупа да не може да се искочи од дома се шалам де..инаку сакам снег онака коа ке ми крцка под нозе ама кога ќе ми смрзнат нозете сонце си барам
Обожавам снег, и едвај чекам да падне, сакам снег, додека одам да ми крцка под нозете а не шљакотници
Го сакам снегот, обожавам да го гледам како врне, како се станува бело, од улиците, до дворовите и куќните кровови. Не го сакам кога ке се раскашави, кога ќе ја снема белината и ке стане сив и не крца веќе под нозете. Тоа е ужасно!