Кога ќе ми текне дека наскоро треба да заврне снег, ми се крева косата на глава. Па кога ќе почне да се лизга од снегот и човек да мора да внимава да не се лизне, ужас.
Ако нешто не сакам од атмосферските појави, тоа се врнежи од снег. Се чувствувам згрчено, непријатно и напати напнато кога се движам низ снежната лизгалка. Единствено што е убаво за очи во зимската идила е погледот од прозорецот.
Најверојатно на многу од нас снегот претставува милина и мекост, не сме превилегирани да го имаме често па и баш затоа сите на некој начин или во самиот момент му се радуваме. Целата таа еуфорија околу снегулките, околу белината и чистината негова, кога крцка под нозете, кога вее несебично, околу мразот и сулендарците прија навистина за секое кративно човечко око. За мене снегот прерставува топлина и милина за душата, роматика и многу желби, претставува голема креативност и убавина.. претставува промена на расположение и бесценетост.
Надвор се е бело и сеуште врне снег, ама ми е жал за дрвцата само што се расцветаа и заврна снег. Кога требаше не врнеше сега му тeкна.
Јас наочари за сонце. Точно дека ти требаат наочарите и за снег, ама мене во план ми беа за сонцето кое го имавме пред недела дена. #Springiscanceled
Купувај на време. Пред две недели ги собрав чизмите и денес пак ги извадив. Снег имаше од сабајле, ама од дождов почна да се растопува.
Мене ми покажува дека неделава само облачно и дожд ќе има.А,и да има снег,нема шанси да постои подолго од 1-2 дена.
Многу ми фали кога имаше доволно снег и стоеше со денови. Памтам пред неколку години така беше, сега секоја година сѐ помалку и помалку.