Снег

Discussion in 'Општи дискусии' started by magic, Dec 12, 2009.

1. gami

gami Истакнат член

Па, во зимно време го сакам снегот, бидејќи некако ми ја разубавува зимата. Без него е само ладно и некако не ми се излегува од дома, а кога ќе заврне снегче си шеткаш, крцка под чизмичките :D мене баш ми е поубаво со него. Ајде нели од утре рекоа ќе заврне, баш да видеме :D :D :D

2. irenna

irenna Популарен член

Ми текнува колку се радував како мала, кога ќе станев од спиење и ќе видев дека надвор заврнало снег...сакам и утре кога ќе се разбудам да се израдувам.

3. Miah

Miah Истакнат член

Сакам многу снег !
    ама додека сме на распуст :)

4. wolf4e

wolf4e Популарен член

Hемам видено снег скоро 2 год.го обожавам тоа чуство на сабајле да погледнам низ прозорец и да видам белина :smirk: да излезам надвор и да ми пагаат снегулки во коса,многу ми носи топлина и радост во душата ;( да останам надвор до доцните часови,кога има снег,моето живеалиште е надвор :nod: би останала да живеам засекогаш со снег :)

5. macence85

macence85 Популарен член

Сакам снегчееееееее :inlove: Обожавам кога се е бело и уште паѓааа паѓааа..мммм...а ти си облечен топличко и си шеткаш по него..убавиниии. Ама после тоа кога ќе се раскашка и ќе стане трчај вирче, трчај снегче ми е малко шубе, дека како што одам ко коњ, до колена се прскам, ко некое исшлакано дете сум :lol:

6. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Ајде чекам снег за Нова година да биде попразнично :wasntme: Лани за 8ми март беше најпразнично :D снег колку сакаш,се изнасликавме :P Сакам така навечер да се шетаме со дечкото по снегот и да вее ама не многу силно :angel:

7. Offspring

Offspring Форумски идол

Сакам и јас снег, ама кога ќе се сетам дека не се излегува од дома и дека лани 10 минути симнував една удолница ми одмилува |( Да живеев во некој рамен град ќе го сакав повеќе :)

8. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Што лажете дека сакате ? Кога ќе се направи како каша , а треба да искачате тогаш или во град или во школо тогаш сакате сонце . Кога улициве каша грда ќе се направат ќе праиме муабет :D :D

9. nedzma

nedzma Истакнат член

Па не го сакам многу снегот, повеќе сум за сонце и летооо, сакам само кога вее снег навечер и само таа вечер после го мразам..

10. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Снегче мое најмило ако наскоро не заврнеш ќе се преселам во друг град :?: па не ми даваш избор...
    ајде доста е ветренце и дожденце малку и од снегчето сакам
    да крцка под ножињата кога одиме :D
    да се помаваме со топки ,да се полизгаме и измеџувремену да изместиме некое ковче :rofl:
    да направиме снешко
    снегот го сакам најповеќе затоа што е симбол за новогодишните празници
    кои со нетрпение ги чекам :inlove:

11. strangewoman

strangewoman Популарен член

Етеееее, конечно. Првиот снег во Прилеп за оваа година. Епа редно беше по толку чекање :)
    Ах колку убава е атмосферата :inlove: Романтики, уживанција. Кој е за дружење нека повели во нашиот гостопримлив град :hug:
    Ќе се тепаме со снежни топки ]:) :$

12. red

red Истакнат член

ете заврна снег и сега шо!? ништо, лизгаво е мн, нигде не можиш да одиш оти студи, не можиш да се нашминкаш, не можиш да се дотераш ко шо треба, абе у пм да оди :@ :@

13. kate21

kate21 Популарен член

Снегот од Крушево право кај нас :inlove: Се е бело и чисто, лизгаво, ама смешно е, јас веќе го сефтосав паѓањето :$ ама така ми е убаво дома на топло пред прозор :) Сакам снег
    иако после ќе врескам кога ќе се расшлака :P

14. strangewoman

strangewoman Популарен член

Супер си е снегчето, ама само додека паѓа и не се раскашува. Каква нова година и Божиќ би било ако нема снег :^) :^)

15. Squirrels

Squirrels Истакнат член

Да знаете какво беше Прилеп сношти во 2-3 часот. Снег вее мирни улици. Сакав да излезам и сама да си шетам. На никој снег му се немам радувано како на овај,толку радост ми донесе..толку насмевки ми украде сношти! Го сакам снегот........ КАпче,шалче,нараквици топла бунда и да ме нема надвор вечерва ;)

16. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Мразам зима!!!
    Мразам снег!!!!!
    Мразам студено време!!!!
    :D :D :D

marama and nedzma like this.
  17. happygirl

happygirl Форумски идол

Утрово кога се разбудив и погледнав низ прозор, ептен се израдував на снегот! Па зимско дете сум јас :D Обожавам снег..Само би сакала да се задржи подолго време, сакам Нова Година и Божик со мнооооогу снег :)

18. nedzma

nedzma Истакнат член

Сабајлево кога станав и кога го видов снегот прво му се израдував малку, ама кога ми текна дека треба да идам на факс по такво време почна и да ме нервира :lol:

19. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Е арно ама снегчево што падна сабајле скоро се стопи ;(

20. marama

marama Форумски идол

Сакам снег кога сум во село и кога има навеано повеќе од 20,30 см. па да се радува човек. Тука не го сакам. Еве утрово само што излегов утоп се направив, се раскашавено, ни С од снегот, бел, убав.