Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снег

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од magic, 12 декември 2009.

1. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Сакам да ми крцка под нозете кога одам :mm:
    А најмногу мразам кога ќе почне да се топи и се е лом надвор,или кога врне дожд и снег во исто време како денес и ништо од снегот |( И чудо ама оваа година многу го сакам Декември :inlove:

2. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Го сакам затоа што ме потсетува на зима, на Нова Година, Божиќ.
    Особено обожавам кога ќе излезам надвор и ќе видам голема снежна покривка. :mm:
    Ако не е разгазен и стапки си правам. :rofl:

Единствено не ми е по желба кога ќе се растопи, па дома си доаѓам испрскана до коленици.
    Исто така не го сакам и кога е замрзнат затоа што постои голема веројатност да се исполизгам. :$

3. Alegriaa

Alegriaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    260
    Многу сакам и одвај чекам да падне оваа година. Декември ми е омилен бидејќи тогаш е баш онаа-студено, снегот, па санките со дечиња со црвени носиња. Обожавам зима :inlove:

4. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    119
    снегот го обожавам (ми ја осветлува куќата :lol: ) ... многу се радувам на снег,нова година,божак,подароци и сета атмосфера...

5. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    Иако оној денот кога наврна многу влажен снег ми се искршија неколку големи гранки од цедрусите во дворот. Тоа што го мразам е кога ќе помине возилото со песок и сол, и ќе ја претвори снежната покривка во кал.
    А порано, кога ќе наврнеше снег, можевме и неколку дена да се скијаме на улицата, пред да дојде камионот со песок. Камионот тогаш беше сосема обичен, а песокот го истураа луѓе со лопати. Сега сето тоа е посовремено, и снегот го чистат одма... човек да се запраша колку корист имаме од цивилизацијата.
    :)

6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.249
    Допаѓања:
    157.417
    Здраво,здраво. Имам пар нови чиЖми и никако да заврне снег?! Па да му е*ам мајката,кога планирате да го пуштите?! :D
    А да,сакам и дечко да си фатам,ама без снег не можам да го уловам! Евентуално симпатија за сериозно! Ама стварно бре,сивило,ни орелски криља не можех да си метнех и Русија да си прелетнех! Зима да видам,Сибир да видам,па си Санк Петерсбург на бели ноќи љубов да водам!
    Ово није нормално бре! Леб нема да имаме да јадеме до година!!! Пченичкана јадна на поле се измачи !

БлагодарИм!

На rossonerka, Ducky и LivingGlam им се допаѓа ова.
  7. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    Па каде е тој снег што "паѓа" секој понеделник :devil: ајде овој понеделник што иде нека биде со снегче,кога ќе се разбудам и кога ќе погленам од прозор да биде беличко :wasntme:за 10 дена нова година ќе дојде не иде без снег да ја дочекаме :)

8. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Нека падне на 31. За зимски. Да ми крцка под нозе, да биде се бело околу мене.. Па не за џабе се откажав од красни патики и купив чизми. Ама додека сум во школо ни под разно! Учам со страшни манијаци и... :sweat: После нека паѓа, за зимски ке бидам со некој кој ќе ме заштитува. :mm: :)

9. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Денес за прв пат во моето мило мало сакано Кичево падна првото снегче.Не дека е покри земјата...малце врнеше..Но уште се бели само планините,по улиците снегче немат.Ај да се надеваме дека ќе заврнит,па ќе го покриет.:D

Иначе ПРЕМНОГУ го сакам снегот. :l: :inlove:

На LittleDevil му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Го сакам снегот,се радувам на него како мало дете во еден случај -кога е свежо наврнат.
    После тоа - кога ќе замрзне,како што сум несмасна,голема е веројатноста да паднам и да се искршам |(
    Кога е раскашавен и поминувам низ него - МРАЗАМ!Со големи букви.

Убаво е чувството кога врне,а ти газиш по него,или си седиш и си уживаш во чајчето дома. :)
    Ама ова малку трае...

Тие случаи што не ги сакам,траат далеку подолго :(

11. Justice

Justice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    91
    Сега викаат дека во Четврток ќе вее снег и на сите места ќе се формира снежна покривка(негде над 10цм).Дај боже... :) :)

12. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Ајде веке одвај чекам да му се израдувам ко дете!! :) Сакам снегггггггггггг!! :D

13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.953
    Допаѓања:
    123.541
    Леле не сакам ;(
    Воопшто не сакам зима,мразам ладно....снег како снег да,ама на планина ,уживање на сонце и снег (малку фантазија-за мене) инку раскашавен по улициве,подледено насабајлечки,трчање по автобус,чадор во една ташна во друга раka,вцрвенет во обравчиња, :lol: уф кој знае разбира колку е зезнато......
    Oва ми прави мерак,немам против :)

14. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Ааааа денес провејна така убаво, големки парки паѓаа.
    Си седиме така ние во библиотека кога.... поглед на десно и снег. Од големите прозорци убаво се гледаше. Штета што не потраја.

15. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Ахх, како му се израдував вчера на снегот. Штета што не траеше подолго..

16. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.094
    Утре започнува зимата со снежно бело утро
    среда, 21 декември 2011

Зимата на северната Земјина полутопка почнува утре во 6.30 часот, а со оглед на најавеното паѓање на снег во текот на целата ноќ, утрешното зимско утро треба да биде идилично бело

Јеееее :D ^_^

На TheaEsposito му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Од снегот оваа година ни трага ни глас, само го најавуваат, а никако да пристигне :)

18. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Вчера од што сите пишаа на фејсбук дека има снег го урочија и престана да паѓа. :(

19. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Стварноо... :( Само ѕиркам низ прозорецот да видам дали има некое „изненадување“ и ништо.

20. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Eве како врне снег Битола,ама ова е од пред 1 час,сега повеќе врни...

Прикачени фајлови: