Мене ме чешаат парите така да неможам да заштедам ниту 500 денари иначе кога би имала заштеда би ја потрошила, секако, на облека, освен ако немам некои побитни потреби
За дигитален апарат.Моја огромна неостварена желба ми е.Уште само 800 ден ми фалат за да го купам.Али лека полека ке си биде
За фармерчиња, а понатаму можеби и за пролетна јакничка. Здосадено ми е веќе од октомври до април со една иста, иако на времево ми е баш погодена.
Моментално собирам парички за шминки-ми требаат 4 моливчиња за очи(црно, кафеаво, сино, виолетово), маскара и нов сјај
Море како ми тргнало, 10 денари да имам во џеб ме боцкаат. Мора за нешто да ги потрошам па макар била и нај големата глупост. Инаку моментално ПРОБУВАМ да тргнам пари на страна да си ја платам сметката. Тешко мене, со оглед на сумата која треба да ја платам
За карта за концертот на Заз. За блуза печатење. За книги да купам сега на саемот. И ќе ги соберам. Како не.
Сега за сега собраниве пари планирани ми се за на Саемот на книгата. Па ќе видиме дали ќе дотраат до тогаш
Моментално собирам пари за нови штикли. Ги сакам уште од минатата година, но секогаш кога отидам да ги купам-купувам нешто друго наместо нив. Но сега сум одлучена да ги купам и точка! Можеби само додека да влезам во продавницата и не ми се допадне нешто друго
Сега собрав пари за една блузичка/кошулка, што ја меркав едно 3-4 недели. Ако стои уште, супер, ако ја нема , ќе одат парите за нешто друго ...
Собирам пари за колку да имам Секад кога ќе ми притребаат наместо да им барам на мама и тато, си вадам од касичка