чекајте си имам листа, ако тато ми дава редовно џепарлак, секоја недела, тогаш во јули ќе можам да си купам околу 10 парчиња летна облека... тоа се кратки панталони, блузи, дуксери, купачи......
За надградба на коса, и до сега имам собрано 1080 ден и тоа се железни . Може и ќе соберам до апсолвентска вечер , ако се лажеме
Па, првичната замисла ми е облека. И до сега имам собрано вкупно..400 денари! Ама овие 400 за две недели лесно ќе станат 1000ка ако собирам како што треба. Сакам да соберам 2500 па после мама и вујче да додадат малку за да имам едно четири илјадарки и после ќе се фрлам на еден 'скромен' шопинг. Иако до тогаш ќе ми се сменат триста планови и можеби ќе почнам да собирам за нешто друго, ете можеби за екскурзијата следната година во Будимпешта, за да можам да си се подновам со некое брендирано парче што ќе е сигурно поефтино од кај нас. А инаку од облека поконкретно би сакала да си купам нови балетанки или овие платнени патичиња што се сега модерни, обични тексас фармерки или шорцеви сега за лето, летни маички и рамбовки, некоја убава кошула од Котон од оние како свиленкаст материјал што имаат, хмм па тоа би било тоа и ако ми остане нешто ситно или ќе дособерам пари или ќе ги дадам за козметика, сјајче, лабело, туш, или пудра некоја.. Потоа неколку ефтини лакчиња, а ако не сакам козметика во моментот ќе си земам фигаро или нешто за виткање на коса. Епа, мислам дека е доста. Скромна сум де, нели.
Уште собирам за Iphone и Никон, и ново ми е ова, за Истабул летво со dear mother, ако даде бог и заврнат пари од накаде
Пари...никогаш доста.....имав околу 16 000, сега имам 10 000, ако не се лажеме, џапнав и од таму 2 000, ќе ги вратам од платата од 15ти, секогаш ги враќам....6 000 ги потрошив на лиценца од хербалајф, не ги жалам воопшто, се надевам деновиве на дополнителни средства па ако има можност и да се зголемат....А за што ги собирам, за сенешто, дете од провинција како мене секогаш мора да внимава на дополнителни средства на страна за ``недајбоже``, а и очајно сакам да шетнам некаде летово, ми треба еден асален одмор како ништо на светов.... Ама сакам одмор во хотел, ич да не му ја мислам на ништо, само да уживам со љубовта моја и да се печам на сонцето, да не мора да шетам по улиците за да стигнам до плажа, уште и ако има и базенче.... Милина, ах ќе треба да собирам малку повеќе за еден таков одмор, или пак да фатам уште некоја работичка дополнителна....
Во моментов собирам пари за гардероба, козметика, аксесорис, некое парфемче, спреј за тело и за коса.. Ама се мислам дали да собирам некаде до септември, октомври за кога ќе се отвори новиот трговски да се подновам со нешто од таму или за екскурзијата во октомври да си купам нешто од Будимпешта.. Сега ако ги дадам парите после ништо од моите планови за во септември, ама ќе видиме. А за понатака, може да собирам пари за апарат, пликоа, ташни, штикли зашто слаба сум со ташни за вечерни излегувања. А до крајов на летово морам да имам барем едни класични црни или црвени штикли, па не ми е гајле ни за мајка ни за шајка, јас ќе си соберам пари и ќе си купам!
Многу трошев абе и 10 денари во џеб ме чешаа па ги трошев, ама сега стегнав заби и си тргам на страна а за што собирам ни сама не знам битно за надградба на коса ќе имам
Балетанчиња, штикли, рачен часовник, платно за цртање. Ај можи ќе соберам, малку ќе поможат и баба и дедо
Знаете како се вели "Собирај додека има пошто кога ќе нема, ќе нема ни од каде ќе собираш" Ете така јас без причина си собирам пари. Има периоди кога моите неможат да ми дадат пари па не сакам да ги притискам.
За римјанки и чантичка во кафеава боја , за една од моите сеуште несклопена омилена кежиуал летна комбинација