Собрав некаде околу 1,200 денари, ситни парички, и каде би можела да ги разменам во крупни за да си купам нешто? Во пошта??? Како ги носите, башка кецови, башка двојки, башка петки?
Ние дома собиравме така,и на крај кога ги броевме мама ги одделуваше по 100 денари (дека 5-ки само собиравме) и ги виткаше во хартија и ке ни даде на нас.Одиме во маркети по трафики и слично и ги менувавме.Можеш да ги замениш и со парите за ужина ако не ти е срам
Јас секогаш така собирам и после ги разменувам со татко ми. Тој па обожава да има ситни пари, му требале за весници. А, некогаш и во продавница ги разменувам. Јас сега имам 500тина денари по 10ки собрано. До 1000ка одам па ги вкрупнувам. А да и црно-бела чанта е додадена на списокот за купвање
За да си ја платам последната рата на матемтика.. Зедов на моите пари и тиа два пати и така јас како неодговорна глупача ги потрошив на други глупости.. е сега ќе собирам кoга немам ум!
Собирам собирам ама некако слабо ми оди инаку собирам за: Лосион за тело крем за сончање за сандали за бела ташна
Всушност.. уште не сум размислила ама важно собирам Ке дојде и моментот кога ке се одлучам за што ке ги искористам собраните парички.
Собирам од пред 5 дена .. и да ви кажам не сум баш најлошо.. си имам заштедено 300 денари.. Само незнам што попрво да си купам (кога ќе присоберам уште некој денар).. дали за одмор да ги чувам или за пролетен шопинг..