Собирам пари за многу работи, но додека дособерам ми се случува да ми мине меракот, затоа што фармерки, парфем, шминки се работи кои се трошат. Инвестирам во спомени. Моментално тргам некој денар настрана за едно патување во сопствена режија, неостварена желба, кое се надевам ќе се реализира следното лето.
Моментално собирам пари да ја средам собата во која што спијам,некако ми е стар изгледот,па би сакал да го обновам,со нов тепих и слики на зидовите,се разбора и кречење
Да си ја сменам собата, телефон, апарат и ако соберам некое денарче повеќе ( јас нема да соберам за еден тост а не за овие другиве ама ај ) не ќе биде лошо да си тркнам до шутка
Не собирам пари ..туку се трудам да заштедам нешто ако може ,ако има шанса да остане од платата до наредната плата ,ама тоа многу ретко се случува ,иако постојано се скратувам од нешто
Собирам пари за Tommorowland , тоа ми е сонот , многу пари е но никогаш нема да си простам ако не отидам еден ден.
е! тоа и јас пробувам ама слабо некако, како што ги собирам се нешто ми притребува и малку по малку трошам.. -.- али трошам за работи што ми требаат стварно не за глупости, ама па слабо стојам со заштеда.
Јас кога имам одредена сума на парички,веднаш си ја задоволувам душата со некое парче облека,накит,козметика или сл. Така да не можам да речам сега почнувам да собирам пари за ова или она бидејќи едноставно нема да успее Во секој случај секогаш сум си задоволена со нешто новКо