Чикас ај едно прашање: А каде тоа собирате пари, има под некое дрво, на некоја ливада, паркинг, улица.... каде ??? Јас сакам да собирам ама незнам каде . Ниту сум научила, ниту ќе научам, можда ќе заштекам некој денар за црни денови, ама по 10-20 денари или по 100-200 да ги собирам=mission imposible . Незнам да собирам, ако ми требаат имав порано некои фондчиња за црни дани, тоа некој ме израдувал со некоја 1000-ка па сум ја бутнала негде да не ја гледам(за да не ја потрошам) ама да ја најдам кога ми треба. За гардероба, парфеми, одмори, студии не сум собирала пари, секогаш други финансирале тоа, си имам јас спонзори мама и бато а сега и Петко части по нешто зошто работи (леле која спонзоруша испаднав, shame on me ) , моите пари биле за излегување, за алкохол и кафиња, за сендивичи и пици... Ех колку пари имам измочкано и иск*кано, срце ме боли али тоа е друга тема .
Лажам, сеа ми текна. х) Имам една полица во регалот кај што чувам некои само алишта, и некои лакови триста чуда.. Парфеми.. се! А парите ги ставам под алишта над алишта, онака само ги ставам одозгора, и после кога ќе треба да ги барам, тешко мене.
собирам пари оф за многу нешта првин за повојница кај кумашинчето, па за опремување на брачната соба, па за свадба. Како и да е морам да се фрлам на максимално штедење
Собирам пари за да направам едно подолго патување со ќерка ми низ Европа.. зошто и ветив дека ќе летаме со авион и ќе се возиме со воз... а еден ден се надевам и подалеку, само да порасне уште малку. Јас и таа сами и светот!
Тоа што го сакам не се купува со пари така да...парите што несакајки ги соберам ги трошам за гардероба..ситници
најмногу заштедувам од парите за храна што ми ги даваат од дома, од прарите кои го добивам на празници...
Обично не собирам пари, не сум некој штедач ама сега ќе се потрудам да соберам некое евро оти знам дека ќе ми притреба за некој месец I hope
Штедењето ми е слаба страна.Некои мали задоволства едноставно незнам да си ги скратам па макар и на краток период.За да ја надминам оваа, така да ја наречам слаба точка на мојот карактер си зададов за цел тетоважата која ќе ја ставам сама да си ја платам.Од мои пари,што значи ќе мора да штедам.
Исто и јас Година дена веќе го манијачам и решив дека за да го иам морам да стeгенaм ремен и да штедам И исто за Iphone 4 веќе иам скоро собрано уште мaлце ми остана