Собирам пари за да си купам нови тренерки, фармерки, неколку блузички. Козметика. Па мајка му стара, нова школска година почнува!
Собирам пари за да си купам алишта,и покрај тоа што ќе би дадат од дома јас пак си собирам ако треба да купам 2 рала фармерки јас ќе си купам 3
јас порано пред 2 недели почнав да собирам во шише ама имаше шишето голема дупка за да можат и да се извадат и ај јас таман собрав 350 денари а планирав 400 да соберам за 2 прслучиња и ајде не собрав 400 него 350 и сега вадење пари од шишето одма ѓи потрошив замислете си купив прслук за сите 350 денари јас не сум тачна и сега си земав друго шише ми направив онака не дупка него онака како дебела линија како што има на касите и само ставање а не ѓи вадам парите бидејќи нема од каде од таа дебела линија тешко и кога ќе ми се наполни шишето до горе со пари земање скалперот отварање шишето расекување големо и уживање во глетката на тие пари а понатаму друго шише за следно собирање иначе пред некој ден баба ми ми рече да ми даде пари за сладолед да си купам и ме прашува од кој сладолед за да знае колку пари да ми даде а мене не ми се јадеше сладолед бидејќи јадев лубеница и бидејќи баба ми знае дека го обожавам хит и ми даде 20 денари и и викам кога ќе си идам накај дома ќе си купам сега ме мрзи и идам дома не си купив сладолед не ми се јадеше и само на прво влегување дома се мислам дали да си купам со париве чипс или да ги чувам и фатив парите одма ставање во шишето за да не можам да ги извадам бидејќи се ке потрошам и незнаев кој ѓавол ме лажеше за да ги потрошам тие пари за мене пари не се освен ако не се на сигурно место само ставај не вади хахах
До вчера собирав пари, за роденденот на мајка ми да и купам телефон, и собра јееее и купив мобилен, Нокиа.... Хепи сум... Малку одмор па продолжувам да собирам за нешто друго
Неможам да собирам пари. Ако некогаш ми надојдат така од повеќе страни наеднаш ќе ги чувам некој ден со цел да купам нешто и на крај ќе ги испотрошам за глупости пак.
Обично собирам пари за да ми се најдат во "црни денови", а моментално за зимска јакна и чизми. Не се на одмет и некои убави штикли.