Ако растат на некое дрво, кажете да одам да соберам Собирам за нова година, ако воопшто излезам од дома. Веројатно сама ќе си останам до тогаш
Уште од мала собирам пари за да си купам станче во Скопје кога за кога ќе пораснам До сега имам околу 20 000 денари
Доста умеам да штедам, особено откако тргнав на факултет знаев да тргнам настрана по некој денар, е сега, денар по денар се собраа Е сега, за што штедам, навистина незнам Не сум зацртала некоја посебна причина зошто би ги потросила, а имам доста заштедено, барем за едно зивотно осигурување да си уплатам. Е сега ова дојде вака непланиран одговор ама не е лоша идејата, сепак за се што ми треба си купувам од моите дома, нема проблем за такви работи, така да облека не ми треба, а некоја друга потреба немам. Па ќе размислам за оваа осигурувањето. Одсекогаш ми била јака страна штедењето нема проблем во тој оддел.
Уште еднаш да се посетам дека штедам и дека ниту денар повеќе не смеам да потрошам! Последниве два месеци прилично се потрошив и си ветив дека барем половина од потрошената сума треба да ја вратам, а колку си стојам до ветеното Oд декември започнувам со поригорозни мерки на штедење.