За тетоважа додека не е лето, за 2 курсеви што им се спремам од поодамна и хоупфули за идење Шведска наредната година
Toa e taa zadna namera na shtedenjeto kaj decata da im nabivaat na nos posle na roditelite deka se sposobni da zashtedat ...znam zosto i jas istoto go pravam
Секоја година собирам за патување. Минатата собрав за Амстердам, оваа година изледа ќе биде или Прага или одмор во Грчка (со оглед на тоа што имам трошоци непланирани)
За да одам подалеку ид Македонија Досега 1000 собрав Се шалам збирам да одам на патување со дечкото и он собира досега 3000 заштедив
Jas cesto si sobiram sitni paricki,ama sega posledno za sto sakam da soberam e za orbitrek,izgleda ke treba dolgo vreme dodeka da gi soberam
Никогаш не собирам пари за некоја причина , само си тргам на страна за " црни дане " , односно за непланирани трошоци
Си имам едно шише од памтивек, со еден отвор за ситни парички, како мала успеав до пола да го наполнам (од 1,5л е) ,имаше околу 2000 мислам... Сега има неколку паричиња, еве само што ставив 32 денари, утешно. Крупни сеуште немам, ги потрошив сите денес. Ух, а за што ги собирам.. Па за се по нешто, ама ми се чини на крај сите за јадење/излегување ќе ги дадам.
Ќе собирам еден месец се доближи на некој од дома роденден ( мајка татко баба ...) сите дај ги . Џабе збирањето
За да го затворам минусот на картичката дебитна многу ме мачи кога ќе успам да го вратам ќе отидам со изјава заверена на нотар никогаш повеќе да не ми дадат да влезам во минус