Првото мислам дека е Дрво на парите, имаше уште едно име, не ми текнува. А за мушичките, имав и ја таков проблем и една феминка ме советува да го пресадам цвеќето или имало некои жолти ленти од земјоделска аптека за тоа. Јас го измив убаво коренот и го пресадив цвеќето и го вадам еднаш неделно отприлика. Засега е добро.
Sanseveria Cylindrica. Горе врвовите се боени. И често можеш да ги сретнеш како плетенка сплетени. Спојлер Или ако мислиш на тоа најлево, бамбус е.
Каква нега бара Антуриум? На колку време му ставате вода и дали бара многу светлина. Кај мене листовите на средина стануваат суви, што е причината? Ме интересира и за гардениа, ја имам 8, 9 месеци ја купив без цветови досега ниту еден цвет не доби ниту пупка, а колку убави цветови имаа и како мириса. Инаку зелена си е, не се суши ама некако многу е ретка, и ставам и прихрана и џабе е.
На антуриумот ми ставам јас вода малку еднаш неделно и ми стои на светло место без директно сонце некаде метар ипол пред прозорецот. Засега супер напредува а листовите не знам зошто се сушат може се веќе стари па се обновуваат, доколку растат нови листови а стари се сушат не е страшно, тоа е нормален процес