Здраво домаќинки бамбус го преносов преку граница Е сега листовите се надолу стои како исушен има ли спас инаку стое во вода
Дали знаете каде во Скопје можам да најдам семе (или веќе пораснати во саксија) за декоративни пиперки?
Незнам дали е за сите видови Антуриум, но минатата недела си купив и во цвеќарата ми рекоа дека подобро е да се чува во вода отколку во почва, подобро успевале. Мојата е антуриум фламинго имаш на јутуб и туторијал како да ја преместиш и одгледуваш во саксија со вода.
Има убава апликација plantsnap: identify plants и ги идентификува преку слика, воедно кажува и каква нега им треба
Здраво,вемолам за совет во каква земја пресадувате кактус? Дали знаете некаде готова зрмја за кактус да се продава?
Дали знаете од што е калата ваква и можам ли нешто да сторам да се оправи? Ваква ја добив од цвеќара Божиновски. Сега е уште пожолта
Сешто може да е во прашање, посебно тазе донесена од цвеќара:лоша земја, малку светлина, многу вода, хемија.. Јас би ја пресадила во убава земја, би ја ставила на светло место подалеку од грејно тело, и би стискала палци. Тоа е.
Zdravo, neznam dali pisuvam vo vistinskata grupa ama ako nekoj znae da mi dade informacija super bi bilo. Imam aloe vera doma ama izgleda od premnogu Voda dolniot del mi skapa, a nagore e zdravo. Dali ima sansi nekako da se spasi i sto da napravam dali znae nekoj?
Дали некоја од вас одгледува дрво на љубовта?? Како да го одгледувам, бара ли многу светлина, вода? Топло ладно?
Имам и јас алое вера, но не сум се соочила со ваков проблем. Доколку коренот е скапан пресечи ја до тсму каде што е и пробај буцни го здравиот дел во саксија, можеби ќе потера...
Бамбусова го добив вчера на подарок ,беше вака жолт ама помалку сега дополнително пожолти... Има ли чаре ?